Top 10 wintersportlijstjes

Wat is het beste skigebied voor een wintersport met kinderen en waar kun je het best naartoe gaan als je de drukte wilt vermijden? Op Skiinformatie.nl hebben we inmiddels al aardig wat top 10 (of meer) wintersportlijstjes voor je gemaakt. Een overzicht van alle lijstjes vind je op deze pagina.

Ga snel naar

Op deze pagina hebben we alle top 10 lijstjes voor je gebundeld. Ben je op zoek naar een specifiek onderwerp? Klik op een van de links hieronder om daar snel naartoe te gaan. Even naar beneden scrollen kan natuurlijk ook.

Top 10 grootste skigebieden in Oostenrijk

Skiën in één van de grootste skigebieden in Oostenrijk, wat is er fijner? Talloze mogelijkheden om elke dag een nieuwe tocht te maken, bij een andere berghut te genieten van een lekkere pauze en geen piste dubbel te doen. Gelukkig zijn er meer dan genoeg grote skigebieden, dus voor ieder wat wils. Op deze pagina zetten we de top 10 voor je op een rijtje. Afwisseling is een belangrijke factor volgens veel wintersporters. Iedere dag dezelfde pistes skiën kan namelijk snel saai worden en daarom is het voor vele wintersporters aantrekkelijk om naar een groot skigebied te gaan.

Top 10 kindvriendelijke skigebieden

Vrijwel alle skigebieden bieden faciliteiten voor een wintersport met kinderen, maar in een aantal zijn die faciliteiten net even beter en uitgebreider. In deze kindvriendelijke skigebieden staat een fijne wintersport voor ouder en kind centraal. De kinderlanden zijn hier super uitgebreid, skiles kan vaak gewoon in eigen taal, je kunt er overnachten in speciale kinderhotels en ook buiten het skiën om is er genoeg te doen. Benieuwd naar de top 10 meest kindvriendelijke skigebieden? Klik op de button hieronder om naar de pagina te gaan.

Kindvriendelijke skigebieden in de Alpen

Top 10 beste kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk

Een wintersport met kinderen is geweldig. Het is ontzettend leuk om te zien hoe de kleintjes zich op ski’s ontwikkelen en hoe ze elke dag een beetje beter skiën. Plan jij een wintersport met kinderen naar Oostenrijk en ben je op zoek naar een kindvriendelijk skigebied? Wij hebben de beste kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk voor je op een rijtje gezet.

Kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk

Top 10 sneeuwzekere skigebieden in de Alpen

Sneeuw is natuurlijk de allerbelangrijkste factor van een geslaagde wintersport. Niemand zit te wachten op ijzige of papperige pistes. Niet alle wintersportmaanden zijn even sneeuwzeker, hetzelfde geldt voor de skigebieden. Wil jij verzekerd zijn van een sneeuwzekere wintersport? Plan dan een wintersport naar een van de top 10 sneeuwzekere skigebieden in de Alpen.

Sneeuw in sneeuwzekere skigebieden in de Alpen

Top 10 sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk

Hoe sneeuwzeker een skigebied is, hangt af van verschillende factoren. Sommige skigebieden zijn dankzij de hoge ligging of aanwezigheid van een gletsjer extra sneeuwzeker. Denk aan gletsjerskigebieden als de Hintertuxer Gletscher en Pitztaler Gletscher of Silvretta Arena Ischgl – Samnaun, waar ruim 90% van de pistes boven de 2000 meter hoogte ligt. Maar er zijn ook gebieden die zich in een zogeheten ‘schneelog’ bevinden. Hier valt dankzij de natuurlijke ligging bovengemiddeld veel sneeuw. Bijvoorbeeld in Schneereich Damüls – Mellau – Faschina.

Sneeuwzekere skigebieden Oostenrijk

Top 10 sneeuwzekere skigebieden in Zwitserland

Veel skigebieden in Zwitserland liggen onwijs hoog en hierdoor zijn ze in het skiseizoen verzekerd van genoeg sneeuw. Wat de leukste en meest sneeuwzekere skigebieden in Zwitserland zijn? We hebben geprobeerd een zo gevarieerd mogelijk lijstje voor je op te stellen. Ga je naar een van deze sneeuwzekere skigebieden in Zwitserland op wintersport, dan kun je je verheugen op heel veel sneeuw!

Top 10 sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk

Wil je verzekerd zijn van voldoende sneeuw als je gaat wintersporten in de Franse Alpen? Dan kun je het beste gaan voor een skigebied dat hoog in de bergen ligt. Natuurlijk is het elk jaar anders qua sneeuwval, maar op grote hoogte valt er nu eenmaal meer sneeuw dan dieper in het dal. Uit honderden skigebieden hebben we een selectie gemaakt van de 10 meest sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk. In drie van deze skigebieden kun je zelfs wintersporten in de zomer, zo sneeuwzeker is het er door de gletsjers!

Top 10 sneeuwzekere skigebieden in Italië

Sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw tijdens het afdalen van de pistes in het land van pizza en pasta? Kies dan voor een van deze skigebieden, want dan heb je de grootste kans op een sneeuwzekere wintersport in Italië. De ligging van deze top 10 skigebieden is zo hoog dat er doorgaans meer sneeuw dan elders ligt. Bij het zoeken naar een volgende wintersportbestemming wil je dit lijstje er wel bijhouden! Ben je op zoek naar sneeuwzekere skigebieden in Italië? Onze top 10 vind je op deze pagina.

Top 10 après-ski gebieden in de Alpen

Ben jij op zoek naar een leuk en gezellig après-skigebied? Ga je naar Oostenrijk, dan kom je bijna niet anders tegen. Toch zijn er ook een aantal skigebieden in andere wintersportlanden in dit lijstje opgenomen. Voor velen speelt de gezelligheid een belangrijke rol in een geslaagde wintersportvakantie. In het onderstaande overzicht hebben wij daarom een opsomming gemaakt van de top 10 après-skigebieden in de Alpen. Op zoek naar een sterke après-skicultuur in een mooi skigebied? Dan kun je hier uitstekend terecht!

Top 10 après-ski gebieden in Oostenrijk

Voor veel wintersporters is de après-ski net zo belangrijk als of nog belangrijker dan het skiën zelf. Voordat er gekozen wordt voor een bepaalde bestemming wordt er eerst gekeken naar het aantal après-ski bars. Logisch natuurlijk. Want hoe gezellig is het om na een lange dag op de latten nog even samen te proosten. Lekker wat biertjes en foute shotjes drinken en keihard losgaan op de beste après-ski hits. Benieuwd in welke skigebieden je dit het best kunt doen?

Après-ski skigebieden: après-ski in Flachau

Top 10 après-ski gebieden in Italië

In Italië zijn er verschillende skigebieden met mogelijkheden voor een drankje na het skiën. In elk skigebied en dorp in Italië vind je wel een plekje op het terras of bij een bar voor een drankje. Het ene dorpje is levendiger dan het andere! De Italiaanse skigebieden staan bekend om de rustige après-ski, geen drukke menigtes in kleine barretjes, maar genieten van La Dolce Vita op het terras met een Aperol en muziek. Lekker ontspannen en toch een feestje! Benieuwd welke après-ski gebieden in Italië je echt eens moet bezoeken? Lees snel verder voor de top 10!

Top 10 beste skigebieden voor beginners

Als je nog niet zo goed kunt skiën of als je voor het eerst op wintersport gaat, heb je niks aan kilometers grote skigebieden of skigebieden met veel rode en zwarte pistes. Een skigebied met goede lesfaciliteiten, brede oefenhellingen en veel blauwe pistes is dan veel meer gewenst. Je wilt juist in alle rust kunnen oefenen op je skitechniek en daar horen geen nare ervaringen met moeilijke afdalingen bij. Ben jij op zoek naar een fijn skigebied voor beginners?

Blauwe piste in skigebieden beginners

Top 10 beste skigebieden voor gevorderden

De echte wintersportfanaten gaan vaak al jaren naar de besneeuwde bergen en dat soms meerdere keren per jaar. Zo krijg je de sport goed onder de knie en kun je de techniek optimaliseren. Heb je al heel wat ski-ervaring in de benen en ben je op zoek naar wat meer uitdaging? Dan is het goed om te weten welke skigebieden deze uitdaging bieden. Dit zijn de top 10 skigebieden voor gevorderden. Dit heeft onder andere te maken met het aanbod aan pistes.

Top 10 rustige skigebieden in de Alpen

Geen zin in overvolle pistes en lange wachtrijen voor de skiliften? Boek dan een wintersport naar een van de top 10 rustige skigebieden in de Alpen. Zelfs in het hoogseizoen is hier van grote druktes geen sprake. Heerlijk!

Top 10 rustige skigebieden in de Alpen

Top 10 rustige skigebieden in Oostenrijk

De meeste mensen gaan maar één week per seizoen op wintersport. Tijdens die week wil je natuurlijk maximaal van de pistes genieten. Uren in de rij staan voor de skilift hoort daar niet bij. Maar als je gebonden bent aan de schoolvakanties ontkom je er bijna niet aan, mits je kiest voor een van deze rustige skigebieden in Oostenrijk. Laat alle grote, populaire skigebieden lekker links liggen en geniet van een rustige wintersport!

Top 10 rustige skigebieden in Oostenrijk

Top 10 rustige skigebieden in Frankrijk

Er zijn veel fijne en rustige skigebieden in Frankrijk te vinden. In de meeste wintersportplaatsen is het niet overvol en kun je in alle rust van je wintersport genieten. Nederlanders zijn over het algemeen niet erg bekend met de Franse wintersportgebieden. Voor Nederlanders is voornamelijk Val Thorens de hotspot voor wintersport in Frankrijk, hier is het dan ook vaak druk op de piste. Wil je wegwijs worden in rustige skigebieden in Frankrijk? Dan ben je hier op de juiste plek.

Top 10 rustige skigebieden in Zwitserland

Ben je van plan om dit jaar voor de wintersport naar Zwitserland te gaan en houd je van rust tijdens je skivakantie? In vergelijking met Oostenrijk zijn er veel rustige skigebieden in Zwitserland. Welke skigebieden kun je dan het beste bezoeken wanneer je een rustig skigebied in Zwitserland zoekt? We hebben een top 10 lijstje voor je samengesteld. Daarbij hebben we vooral gekeken naar de bedrijvigheid in het skigebied in combinatie met de faciliteiten. In de onderstaande skigebieden kun je goed terecht voor je volgende wintersport als rustzoeker.

Top 10 rustige skigebieden in Italië

In Italië zijn veel bekende skigebieden, waarvan sommige behoorlijk druk kunnen zijn tijdens het hoogseizoen. Maar naast de grote, levendige gebieden zijn er tal van rustige skigebieden in Italië. Hier kun je helemaal tot rust komen en optimaal genieten en ontspannen. De brede pistes kun je in deze 10 skigebieden soms zelfs in het hoogseizoen helemaal voor jezelf hebben. Natuurlijk is het moeilijk om de drukte van tevoren precies in te schatten en elk seizoen is anders, maar in deze skigebieden zal het zeker niet overvol zijn!

Top 10 beste skigebieden voor een wintersport in maart

Een wintersport in maart kunnen we je 100% aanraden. In deze maand keert de rust langzaam weer terug en doet het voorjaar haar intrede. De dagen worden langer en ook de zon laat zich weer vaker zien. Wil jij graag skiën in maart en ben je op zoek naar de beste skigebieden om dit in die maand te doen?

Top 10 beste skigebieden voor een wintersport in maart

Top 10 beste skigebieden om tot eind april in te skiën

April is voor de meeste mensen een van de laatste mogelijkheden om nog een keer op wintersport te gaan. De meeste skigebieden zijn nog tot en met Pasen geopend, maar sluiten daarna alle liften en pistes. Net als maart is ook een wintersport in april erg aan te raden. Wel willen we je aanraden om op tijd aan de skidag te beginnen. De zon is in deze maand al veel sterker en dus worden de pistes vooral in lagergelegen gebieden snel papperig. Benieuwd waar je tot het eind van de maand nog lekker kunt skiën?

Wintersport vergelijken april

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in