Top 10 wintersportlijstjes

Wat is het beste skigebied voor een wintersport met kinderen en waar kun je het best naartoe gaan als je de drukte wilt vermijden? Op Skiinformatie.nl hebben we inmiddels al aardig wat top 10 (of meer) wintersportlijstjes voor je gemaakt. Een overzicht van alle lijstjes vind je op deze pagina.

Ga snel naar

Op deze pagina hebben we alle top 10 lijstjes voor je gebundeld. Ben je op zoek naar een specifiek onderwerp? Klik op een van de links hieronder om daar snel naartoe te gaan. Even naar beneden scrollen kan natuurlijk ook.

Top 10 kindvriendelijke skigebieden

Vrijwel alle skigebieden bieden faciliteiten voor een wintersport met kinderen, maar in een aantal zijn die faciliteiten net even beter en uitgebreider. In deze kindvriendelijke skigebieden staat een fijne wintersport voor ouder en kind centraal. De kinderlanden zijn hier super uitgebreid, skiles kan vaak gewoon in eigen taal, je kunt er overnachten in speciale kinderhotels en ook buiten het skiën om is er genoeg te doen. Benieuwd naar de top 10 meest kindvriendelijke skigebieden? Klik op de button hieronder om naar de pagina te gaan.

Kindvriendelijke skigebieden in de Alpen

Top 14 beste kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk

Een wintersport met kinderen is geweldig. Het is ontzettend leuk om te zien hoe de kleintjes zich op ski’s ontwikkelen en hoe ze elke dag een beetje beter skiën. Plan jij een wintersport met kinderen naar Oostenrijk en ben je op zoek naar een kindvriendelijk skigebied? Wij hebben de beste kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk voor je op een rijtje gezet.

Kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk

Top 10 sneeuwzekere skigebieden in de Alpen

Sneeuw is natuurlijk de allerbelangrijkste factor van een geslaagde wintersport. Niemand zit te wachten op ijzige of papperige pistes. Niet alle wintersportmaanden zijn even sneeuwzeker, hetzelfde geldt voor de skigebieden. Wil jij verzekerd zijn van een sneeuwzekere wintersport? Plan dan een wintersport naar een van de top 10 sneeuwzekere skigebieden in de Alpen.

Sneeuw in sneeuwzekere skigebieden in de Alpen

Top 10 sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk

Hoe sneeuwzeker een skigebied is, hangt af van verschillende factoren. Sommige skigebieden zijn dankzij de hoge ligging of aanwezigheid van een gletsjer extra sneeuwzeker. Denk aan gletsjerskigebieden als de Hintertuxer Gletscher en Pitztaler Gletscher of Silvretta Arena Ischgl – Samnaun, waar ruim 90% van de pistes boven de 2000 meter hoogte ligt. Maar er zijn ook gebieden die zich in een zogeheten ‘schneelog’ bevinden. Hier valt dankzij de natuurlijke ligging bovengemiddeld veel sneeuw. Bijvoorbeeld in Schneereich Damüls – Mellau – Faschina.

Sneeuwzekere skigebieden Oostenrijk

Top 10 après-ski gebieden

Voor veel wintersporters is de après-ski net zo belangrijk als of nog belangrijker dan het skiën zelf. Voordat er gekozen wordt voor een bepaalde bestemming wordt er eerst gekeken naar het aantal après-ski bars. Logisch natuurlijk. Want hoe gezellig is het om na een lange dag op de latten nog even samen te proosten. Lekker wat biertjes en foute shotjes drinken en keihard losgaan op de beste après-ski hits. Benieuwd in welke skigebieden je dit het best kunt doen?

Après-ski skigebieden: après-ski in Flachau

Top 10 beste skigebieden voor beginners

Als je nog niet zo goed kunt skiën of als je voor het eerst op wintersport gaat, heb je niks aan kilometers grote skigebieden of skigebieden met veel rode en zwarte pistes. Een skigebied met goede lesfaciliteiten, brede oefenhellingen en veel blauwe pistes is dan veel meer gewenst. Je wilt juist in alle rust kunnen oefenen op je skitechniek en daar horen geen nare ervaringen met moeilijke afdalingen bij. Ben jij op zoek naar een fijn skigebied voor beginners?

Blauwe piste in skigebieden beginners

Top 10 rustige skigebieden in de Alpen

Geen zin in overvolle pistes en lange wachtrijen voor de skiliften? Boek dan een wintersport naar een van de top 10 rustige skigebieden in de Alpen. Zelfs in het hoogseizoen is hier van grote druktes geen sprake. Heerlijk!

Top 10 rustige skigebieden in de Alpen

Top 10 rustige skigebieden in Oostenrijk

De meeste mensen gaan maar één week per seizoen op wintersport. Tijdens die week wil je natuurlijk maximaal van de pistes genieten. Uren in de rij staan voor de skilift hoort daar niet bij. Maar als je gebonden bent aan de schoolvakanties ontkom je er bijna niet aan, mits je kiest voor een van deze rustige skigebieden in Oostenrijk. Laat alle grote, populaire skigebieden lekker links liggen en geniet van een rustige wintersport!

Top 10 rustige skigebieden in Oostenrijk

Top 10 beste skigebieden voor een wintersport in maart

Een wintersport in maart kunnen we je 100% aanraden. In deze maand keert de rust langzaam weer terug en doet het voorjaar haar intrede. De dagen worden langer en ook de zon laat zich weer vaker zien. Wil jij graag skiën in maart en ben je op zoek naar de beste skigebieden om dit in die maand te doen?

Top 10 beste skigebieden voor een wintersport in maart

Top 10 beste skigebieden om tot eind april in te skiën

April is voor de meeste mensen een van de laatste mogelijkheden om nog een keer op wintersport te gaan. De meeste skigebieden zijn nog tot en met Pasen geopend, maar sluiten daarna alle liften en pistes. Net als maart is ook een wintersport in april erg aan te raden. Wel willen we je aanraden om op tijd aan de skidag te beginnen. De zon is in deze maand al veel sterker en dus worden de pistes vooral in lagergelegen gebieden snel papperig. Benieuwd waar je tot het eind van de maand nog lekker kunt skiën?

Wintersport vergelijken april

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in