Schneereich Damüls – Mellau – Faschina

De dorpen Damüls, Mellau en Faschina vormen samen één van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. Dat heeft alles te maken met de ligging in een zogeheten 'schneelog'. Jaarlijks valt er bovengemiddeld veel sneeuw in Schneereich Damüls - Mellau - Faschina en daarom kun je er doorgaans van begin december tot april op de latten staan.

Schneereich Damüls - Mellau - Faschina ligt in het Bregenzerwald en Biosferenpark Grosses Walsertal in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. Het skigebied telt ruim 100 km aan pistes en die worden ontsloten door een modern netwerk van skiliften. Leuk weetje: met dit formaat behoort Schneereich Damüls - Mellau - Faschina tot het grootste skigebied van het Bregenzerwald.

Skiinformatie Schneereich Damüls – Mellau – Faschina

Beoordelingen Schneereich Damüls – Mellau – Faschina

Algemene informatie Schneereich Damüls – Mellau – Faschina

De pistes van Schneereich Damüls - Mellau - Faschina bevinden zich tussen de 700 en 2100 meter hoogte. De gebieden bij Mellau en Damüls zijn al enige tijd met elkaar verbonden en bieden de meeste aaneengesloten pistekilometers. Om de pistes bij Faschina te verkennen, zul je van de auto of skibus gebruik moeten maken. Met ruim 100 km aan pistes is het skigebied niet extreem groot. Wel is Schneereich Damüls - Mellau - Faschina ontzettend veelzijdig. Wintersporters van alle leeftijden en niveaus vinden hier voldoende mogelijkheden voor een fijne vakantie in de sneeuw. De afdalingen hebben een schilderachtige ligging en bij mooi weer is het uitzicht op de Bodensee behoorlijk indrukwekkend.

Groot voordeel is dat Schneereich Damüls - Mellau - Faschina nog niet door de grote menigte is ontdekt. Geen grote druktes, maar juist een gemoedelijke sfeer. De natuur is prachtig en de dorpjes traditioneel en charmant. Voor beginners en kinderen liggen er mooie oefenweides en kinderlanden bij de dalstations. Gevorderden kunnen mooie tochten skiën of zich wagen aan de pittige Wannenafdaling.

Een wintersport in Schneereich Damüls - Mellau - Faschina betekent in veel gevallen skiën tot aan de voordeur. Veel accommodaties liggen aan of vlakbij de pistes waardoor lang slepen met skimateriaal uit den boze is. Voor iedereen die geen genoeg van de pistes krijgt, behoort avondskiën in Faschina tot de mogelijkheden.

Uiteraard biedt Schneereich Damüls - Mellau - Faschina veel meer dan alleen skiën of snowboarden op de pistes. Snelheidsduivels kunnen kijken hoe hard ze gaan op speciale snelheidspistes en voor freestylers is er een funpark. Winter- en sneeuwschoenwandelaars vinden hier een aantal mooie wandelroutes. Een aantal ook in het skigebied. Andere activiteiten die je hier kunt ondernemen zijn onder andere rodelen en freeriden. Schneereich Damüls - Mellau - Faschina beschikt over ruim 20 km aan skiroutes.

Voor gezinnen zijn er verder tal van faciliteiten. Ook profiteren zij vaak van aantrekkelijke deals. Bijvoorbeeld gratis skiles bij een skipas voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar.

Dorpen in Schneereich Damüls – Mellau – Faschina

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in