Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wintersporters ondervinden veel last van files Duitsland

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zaterdag is altijd een drukke dag op de snelwegen van en naar de Oostenrijkse skigebieden, maar vandaag is dit extreem. Dit heeft te maken met het feit dat er meerdere vakanties zijn gestart in zowel Duitsland als Oostenrijk. Iedereen vertrekt dan ook massaal richting de besneeuwde Alpen en dat zorgt logischerwijs voor veel vertragingen en ongelukken. Het hoogseizoen is weer gestart!

Screen Shot 2016-02-06 at 12.36.11

Alleen al in Duitsland zijn er op dit moment al ruim 1.300 meldingen gemaakt van vertragingen en files. Dit gemiddelde ligt hoger dan normaal en dat zie je ook duidelijk terug op de bovenstaande kaart. Vooral bij München is het op dit moment raak en blijven naar verwachting de vertragingen de hele dag aanhouden. Voor de wintersporters die nu op wintersport gaan niet ideaal, want de reis wordt hiermee een stuk langer.

Ook de hoteliers houden er rekening mee dat hun gasten later aankomen op de bestemming. Normaal gesproken komt de grootste massa aan rond 17.00 uur, maar vandaag gaat dit zeker later uitvallen. Ook de wegen die de aansluiting maken met de Oostenrijkse skigebieden staan ram vol en zorgt voor veel vertragingen. Vanuit Oostenrijk naar Duitsland was het vandaag ook al raak, omdat de file bij de grenscontrole groter en groter werd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in