Nieuwsalert per mail ontvangen

SKIGEBIED TIP: Wintersport in Geilo is veel meer dan skiën

Skiën in Noorwegen lijkt in bijna niets op een wintersport in de doorsnee Alpen. Dit geldt ook voor het skigebied van Geilo, waar wintersport een andere betekenis krijgt. Niet alleen de sneeuwgarantie en de grote verscheidenheid aan activiteiten dragen bij aan het unieke karakter van het Noorse skigebied, ook de omgeving laat niets te wensen over.

Geilo is een van de vijf nationale parkdorpen in Noorwegen. De twee nationale parken die hierbij horen zijn Hardangervidda en Hallingskarvet. Het dorp is gezellig, sfeervol en ligt op een hoogte van 800 meter, wat hoog is voor Noorse begrippen. Het skigebied ligt tussen de twee nationale parken en opent vrijwel ieder jaar als een van de eersten in Europa de pistes. Dat Geilo ieder jaar weer rond september open kan gaan, komt doordat het gebied gebruik maakt van snowfarming. Ze hergebruiken de sneeuw van vorig seizoen om zo lekker vroeg open te gaan. Dat was onlangs ook weer het geval.

Een afwisselend skigebied voor ieder type wintersporter

Geilo is een sneeuwzeker skigebied dat bestaat uit twee delen, die te vinden zijn aan beide kanten van het dal. Het is een van de oudste en beroemdste skigebieden in Noorwegen. Zowel gevorderden als beginners kunnen hier prima uit de voeten. Dat is best bijzonder als je kijkt naar het aantal kilometer aan pistes. Skigebieden in Noorwegen zijn meestal niet zo groot als de gebieden in de Alpen, maar hebben toch ontzettend veel te bieden. Geilo telt 34 pistekilometers die uitdaging bieden, maar ook een mogelijkheid voor veiligheid en oefening.

Wie in Geilo skiet, merkt al snel dat er van alles aan gedaan wordt om het wintersporters zo efficiënt en fijn mogelijk te maken. De goed geprepareerde afdalingen, moderne liften en andere bijkomstigheden, zoals funparken en kinderactiviteiten, spelen een rol in de populariteit van deze kleinschalige, doch veelzijdige wintersportbestemming. Geilo is geschikt voor families met kinderen, maar ook voor fanatieke wintersporters die al heel wat ervaring hebben. De kindvriendelijkheid wordt gereflecteerd in het piste-aanbod, de skischolen en de activiteiten die worden georganiseerd. Toe aan wat afwisseling? Zoek als beginner of geschoolde skiër uitdaging in de vier parken die bij het skigebied horen.

Wintersport in Noorwegen

Skiën in Noorwegen is uniek om verschillende redenen. Ten eerste is het seizoen hier een langer dan in de Alpen en kun je tot mei genieten van de witte bergen. De sneeuw blijft langer liggen en is van uitstekende kwaliteit. De skigebieden in Noorwegen liggen vaak niet op een grote hoogte, maar dat resulteert niet in slechte sneeuwcondities vanwege de noordelijke liggen. Dit land is niet alleen de bakermat van de wintersport. Het is ook een paradijs voor de liefhebbers van poedersneeuw.

Bij veel skigebieden in de Alpen sta je vaak in lange wachtrijen. Dit vormt in Geilo geen enkel probleem. Het skigebied is over het algemeen een stuk rustiger dan de bekende skigebieden in de Alpen. Wie Noorwegen als wintersportbestemming kiest, moet weten dat een sneeuwvakantie in dit land niet alleen uit skiën bestaat. De omgeving is niet te vergelijken met de doorsnee Alpen en dient dan ook op verschillende manieren te worden verkend. Na al deze winterse activiteiten is het ook tijd voor rust en ontspanning. Duik dan de welbekende spa’s in om je lichaam te voeden met al het rijke van Noorwegen.

Winterse activiteiten in het avontuurlijke Geilo-gebied

Geilo staat naast het skiën bekend om haar grote aanbod aan langlaufloipes. Meer dan 200 kilometer loipes beslaan het gebied rondom Geilo. Wil je de omgeving op een andere manier verkennen, dat kan ook zeker. Zo is het zeker de moeite waard een tocht te maken met een hondenslede.

Wie toe is aan ontspanning en rust is in Geilo aan het juiste adres. Na een dag actief bezig te zijn geweest op de bergen is het tijd om je lichaam tot rust te laten komen in de spa’s.

Geilo

Geilo is een authentiek gebied waar de warme sfeer sterk aanwezig is en de charme zich kenmerkt met traditionele verassingen en moderne ontwikkelingen. Het is een levendig dorp gelegen tussen de bekende steden Oslo en Bergen. Vanaf Amsterdam vlieg je naar één van deze twee plaatsen. Vanaf Bergen of Oslo is het beiden nog zo’n 3,5 uur rijden om Geilo te bereiken. Vliegtickets kun je nu voordelig boeken bij KLM.

Het plaatsje heeft alle ingrediënten voor een geslaagde wintersportvakantie binnen handbereik. De faciliteiten zijn geschikt voor fanatieke wintersporters, maar ook voor gezinnen met kinderen. Verder biedt Geilo tal van restaurants, winkels en activiteiten.

Bijzonder Noorwegen

Echt bijzonder van Noorwegen is natuurlijk het noorderlicht. Tijdens je wintersportvakantie is de kans groot dat je deze kunt spotten en dit moet je dan ook zeker doen. Verder ligt Geilo op geringe afstand van de fjorden. Deze natuurspektakels zijn zeker het bezoeken waard.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in