Nieuwsalert per mail ontvangen

Winterkamperen in Zweden in opkomst

Een voor de hand liggende keuze is het niet, maar toch kiezen steeds meer mensen voor een wintersport in de caravan. Althans, als we de Zweedse campings nabij skigebieden mogen geloven. Wordt winterkamperen in Zweden voor Nederlanders de tegenhanger van kamperen aan het Gardameer?

Verdeeld over Zweden zijn 160 camping het gehele jaar door geopend. Daarvan liggen er maar liefst 50 in een skigebied, oftewel een redelijk percentage. Van de 330.000 stacaravans en campers in het land zijn er flink wat te huur en ook de huisjes op de campings zijn in trek. Niet zo gek eigenlijk, want de ‘zomerse’ accommodaties zijn goed verwarmd. In de meeste huisjes vind je daarbij ook nog vloerverwarming en een speciaal geprepareerde kast voor het drogen van wintersportkleding.

Je vindt de wintercampings in Zweden in het hele land, net zoals dat je de skigebieden verspreid over het land tegenkomt. In Zuid-Zweden kun je voor wintersport bijvoorbeeld terecht in het Isaberg Mountain Resort, waar je een eigen caravan of camper mee kan nemen of een van de 72 huisjes kan huren. Aan de oostkust kun je een skivakantie met een citytrip combineren, want op 15 kilometer van het centrum van Stockholm vind je de Flottsbro Camping met aangrenzend skigebied. Wil je toch meer richting het noorden, dan is het skigebied van Åre aan te raden. Het is het grootste skigebied van het land en het seizoen loopt daar van november tot mei dankzij de sneeuwzekerheid. Uiteraard vind je ook hier weer campings in de buurt van het skigebied.

Dus heb je de wintersportvakantie van dit jaar nog niet geboekt en heb je nog een caravan in de garage staan, denk er eens over na. In je caravan het noorderlicht bekijken is namelijk weer eens wat anders dan je gewend bent.

Winterkamperen Zweden

Fredrik Broman/imagebank.sweden.se

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in