Nieuwsalert per mail ontvangen

WinterClub Orlando heeft plannen voor zomers langlauf parcours

Foto: WinterClub

Dat je voor skiën geen sneeuw nodig hebt weten we allemaal, maar langlaufen is toch net even iets anders zou je zeggen. Toch denken de eigenaren van WinterClub Orlando daar anders over. Zij bouwen namelijk graag een heel langlauf parcours achter hun bestaande skicentrum. 

In Nederland kennen we een groot aantal rolbanen, borstelbanen en indoor skihallen, maar dat is in de Verenigde Staten niet het geval. Onlangs opende WinterClub Orlando hun deuren, met hulp vanuit Nederland. Zij brachten daarmee de eerste rolbaan naar het land. Nu, iets meer dan een half jaar na de opening van het indoor skicentrum, zijn er nieuwe plannen. De organisatie wil een twee kilometer lange outdoor langlaufloipe neerleggen in de achtertuin van hun skicentrum.

De aan te leggen tuin met loipe (foto: Orange County)
De aan te leggen tuin met loipe (foto: Orange County)

De langlaufloipe wordt een betonnen weg die gebruikt kan worden met speciale langlaufski’s op wieltjes. Jezelf vooruit bewegen doe je door te schaatsen en je met stokken voort te duwen. Naast het langlauf parcours wordt er ook ruimte gemaakt voor een futsalveld, een volleybalveld en een klein hondenpark. De ‘achtertuin’ is enkel toegankelijk voor de klanten van WinterClub. Voordat er aan de bouw begonnen wordt, moet nog wel het bestemmingsplan moet worden aangepast. Daarvoor beslist de staat volgende maand.

Wij waren afgelopen november in het centrum om daar de ski simulator te testen en te kijken hoe het eruit zag. Wellicht moeten we we binnenkort dan nog maar een keer heen om de langlaufloipe te testen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in