Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Winter is terug: nog meer sneeuwval in veel skigebieden

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Sinds afgelopen vrijdag zijn veel dalen weer winters wit. Lokaal viel er tot een meter sneeuw en na een weekend met Kaiserwetter is deze sneeuwdump nog niet afgelopen. Voor het begin van de week zijn er nog meer sneeuwkansen in verschillende skigebieden. Benieuwd waar er nog eens een halve tot hele meter sneeuw kan vallen? Lees snel verder.

Nog meer verse sneeuw

Na een werkelijk prachtig weekend sneeuwt het vandaag weer in de West- en Zuid-Alpen. Een nieuwe storing trekt van Frankrijk naar Italië en brengt tot wel 40 centimeter sneeuw met zich mee vandaag. Het sneeuwt zowel in de Pyreneeën als in de Franse-, Zwitserse- en Italiaanse Alpen en Dolomieten. De meeste sneeuw valt in het noordwesten van Italië, daar blijft het sneeuwen tot en met woensdag. De sneeuwhoeveelheden kunnen weer flink oplopen, tot wel een meter op sommige plekken. Ook in de Oostenrijkse bergen valt er her en der een vlok verse sneeuw, maar pas vanaf 1200-1500 meter hoogte.

Sneeuwgrens?

In vergelijking tot afgelopen vrijdag is de sneeuwgrens weer iets gestegen. Deze komt in Frankrijk uit op 1000-1700 meter hoogte, in Zwitserland tussen 1000-1500 meter hoogte en in Italië tussen 800-1400 meter hoogte. Op hoogte valt er dus weer een flink pak sneeuw, in de dalen kan het regenen.

Einde van de week nog meer sneeuw

De voorspellingen laten voor donderdag een prachtige dag in de wintersportgebieden zien en daarna zijn er opnieuw sneeuwkansen. Ook weer vooral voor de Zuid- en West-Alpen. Het is nog even afwachten hoeveel en waar precies, daar houden we je natuurlijk van op de hoogte!

Hier sneeuwt het nu:

De webcams laten weer heerlijke winterse plaatjes zien op dit moment. Vandaag komen de vlokken vooral uit de hemel in Frankrijk en Zwitserland.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in