Nieuwsalert per mail ontvangen

Winst voor Maria Hoefl-Riesch in eerste slalom in Levi

Na haar tweede tijd in de eerste manche, heeft Hoefl-Riesch in de tweede run de eerste tijd neergezet. Ten koste van de Finse Poutiainen en Amerikaanse Shiffrin, die tweede en derde werden, heeft zij hiermee de eerste World Cup slalom van het seizoen op haar naam gezet. Poutiainen was op koers om de overwinning in haar thuisland te pakken, maar de tweede manche van de Duitse Hoefl-Riesch bleek te snel om die droom waar te maken. Het verschil tussen de nummer één en twee na twee runs is 55 honderdste van een seconde. Favoriet Marlies Schild heeft een teleurstellende start van het seizoen.

De Olympisch kampioene uit Duitsland heeft vandaag bewezen in topvorm te zijn door de concurrentie te overklassen. Dat leeftijd niet samenhangt met prestatie in de slalomdiscipline mag duidelijk zijn. Het podium werd vandaag gedeeld door een tiener, een twintiger en een dertiger. Vooral de prestatie van de jonge Shiffrin mag uitzonderlijk genoemd worden. Met haar 17 jaar eindigde ze vandaag maar 0,19 seconden achter de 15 jaar oudere Finse.

Voorafgaand aan de race waren de pijlen gericht op Schild, maar die heeft het wederom niet waar kunnen maken. “Het enige dat ik nu kan doen is naar huis gaan en mij voorbereiden op de volgende race” aldus Schild, die de eerste run de finish niet bereikte. Schild was niet de enige Oostenrijkse met een teleurstellend resultaat. Kathrin Zettel was bezig met een goede run toen plotseling haar bril in contact kwam met een paaltje waardoor haar run compleet in de war gebracht werd.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in