Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© saalbach.com, Stefan Voitl

Wil je bij zijn: Freeride World Tour in Fieberbrunn

Wintersportredacteur

De Freeride World Tour in Fieberbrunn zorgt al jaren voor een groot spektakel in het skigebied. Tijdens dit evenement verzamelen de beste freeriders van de wereld zich op de Wildseeloder om hun beste run neer te zetten. Een populair evenement onder de atleten en zeker ook onder de toeschouwers. Ben jij er dit jaar bij?

Freeride World Tour 2020 in Fieberbrunn

Ook in 2020 keert de Freeride World Tour weer terug naar Fieberbrunn. Dit jaar wordt het evenement hier voor de 12e (!) keer georganiseerd. Het freeride-walhalla van de Kitzbüheler Alpen is hiermee de enige stop in Duitssprekend gebied. Dit jaar staat de Freeride World Tour in Fieberbrunn gepland voor 7 maart. Maar aangezien deze sport afhankelijk is van de weersomstandigheden en de pistecondities, kunnen ze nog uitwijken naar de dagen erna tot 13 maart.

Toeschouwers

De Freeride World Tour is niet alleen populair onder de atleten. Het evenement trekt jaarlijks ook duizenden toeschouwers naar Fieberbrunn. Vanaf de tegenoverliggende Lärchfilzkogel (1645 m hoog) kunnen zij de freeriders volgen. Hier is een tribune van sneeuw gemaakt, die wel wat wegheeft van een Amfitheater. Hier wordt de wedstrijd ook uitgezonden op grote schermen, zodat de toeschouwers niks hoeven te missen.

Freeride World Tour in Fieberbrunn
© freerideworldtour, MIAKNOLL

Freeride World Tour in Fieberbrunn in cijfers

Zo’n groot evenement als de Freeride World Tour in Fieberbrunn kan natuurlijk niet plaatsvinden zonder de juiste faciliteiten en vrijwilligers. De voorbereidingen beginnen weken van te voren om ervoor te zorgen dat alles perfect loopt. Hieronder zetten we een aantal cijfers voor je op een rijtje:

  • Locatie: Wildseeloder North Face in skigebied Fieberbrunn
  • Starthoogte: 2119 meter
  • Finish-hoogte: 1500 meter
  • Hoogteverschil: 610 meter
  • Hellingsgraad: tot 70%
  • 15 filmcamera’s worden verspreid in het wedstrijdgebied om alles vast te leggen
  • Vrijwilligers werken 1000 uur om het evenement te organiseren
  • Het wedstrijdgebied heeft 10.000 m3 sneeuw nodig
Freeriden in Fieberbrunn
© saalbach.com, Stefan Voitl

Freeriden in het Skicircus

Niet alleen pro’s kunnen freeriden in het Skicircus, ook voor ‘gewone’ wintersporters zijn er meer dan genoeg mogelijkheden. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om te leren freeriden of om zelf met een gids op pad te gaan. Daarnaast heeft het skigebied er alles aan gedaan om de sport zo veilig mogelijk te maken. Met verschillende checkpoints kun je controleren of je pieper nog naar behoren werkt en er zijn ook plekken waar je je vaardigheden kunt trainen. Ondanks dat het Skicircus de nodige maatregelen heeft getroffen, blijft het een risicosport en is het echt een no-go om zonder de juiste uitrusting en een gids op pad te gaan. Gelukkig kun je in Fieberbrunn je uitrusting huren en zijn er ook verschillende gidsen die je kunt inhuren voor de juiste begeleiding.

Freeriden Skicircus
© freerideworldtour, MIAKNOLL

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in