Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wereldkampioenschappen Ski & Golf 2022: het beste van twee werelden

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Soms vraag je je wel eens af hoe iemand het kan verzinnen. Het WK Ski & Golf is een van die dingen. Dit evenement vindt eind mei plaats in Zell am See en bestaat dus uit een combinatie van skiën op de Kitzsteinhorn en golfen bij Golfclub Zell am See Kaprun. Degene die op beide onderdelen de beste prestatie neerzet, mag zich wereldkampioen Ski & Golf noemen. Meer weten en meedoen? Lees dan snel verder!

WK Ski & Golf 2022: een bijzondere maar toch traditionele combinatie

Skiën en golfen klinkt misschien een beetje als een bijzondere combinatie, maar eigenlijk is het helemaal niet zo gek. Veel wedstrijdskiërs zijn al jaren ook regelmatig op de golfbaan te vinden, zeker in het zomerseizoen. En aangezien er waarschijnlijk wel meer wintersporters zijn die ook fanatiek golfen, is het idee voor het WK Ski & Golf ontstaan. Hierbij worden je skivaardigheden en talent op de golfbaan getest en degene die het hoogste resultaat haalt op beide onderdelen samen, is de winnaar van het toernooi. De wedstrijd wordt gehouden in mei, zodat de sneeuw in de dalen al is weggesmolten, maar de pistes op de Kitzsteinhorn er nog goed bij liggen. Letterlijk de perfecte combinatie dus!

Ook bekende namen doen mee

Iedereen met een golfhandicap lager dan 18 kan meedoen aan het WK Ski & Golf 2022. Hiervoor moet je je inschrijven in een van de categorieën. Er zijn individuele wedstrijden en teamwedstrijden voor dames, senioren, professionals en gemixt, opgedeeld in 6 leeftijdsklassen. Op de deelnemerslijst staan al een aantal grote namen uit de skiwereld, waaronder oud-wedstrijdskiërs Bode Miller, Marcel Hirscher en Peter Fill. Zo kun je je dus eindelijk eens meten met een aantal van de beste ex-topatleten ter wereld!

Programma WK Ski & Golf 2022

Het WK Ski & Golf 2022 vindt plaats van 25 tot 29 mei in Zell am See – Kaprun. Woensdag 25 mei is de aankomstdag en is er de mogelijkheid om te trainen op de golfbaan. Op donderdag staat het eerste onderdeel van de WK gepland: de reuzenslalomwedstrijd op de Kitzsteinhorn. Deze vindt ’s ochtends plaats, zodat er ’s middags nog tijd is om verder te trainen voor het golfen. Vrijdag en zaterdag mogen de deelnemers hun golftalenten laten zien: elke dag lopen ze 18 holes in de indrukwekkende bergwereld. De tijd van de skiwedstrijd wordt opgeteld met de score van het golfen en degene met de hoogste score wint het kampioenschap. Iets voor jou? Meer informatie en inschrijven kan via onderstaande button.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in