Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEERBERICHT: Sneeuw op komst voor de Alpen aankomende week

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In steeds meer skigebieden gaat het skiseizoen van start. Sinds afgelopen vrijdag is de lijst met waar je nu kunt skiën flink uitgebreid. Hoewel het de afgelopen weken in vergelijking met de afgelopen jaren redelijk warm is geweest, lijkt het erop nu echt winters te worden. Ober Österreich Nachrichten schrijft zelfs dat aanstaande vrijdag het begin zou kunnen zijn van de echte winter. De actuele voorspellingen voor sneeuw in de Alpen lees je in dit artikel.

Sneeuw op komst voor de Oostenrijkse Alpen

Goed nieuws, de weersvoorspellingen geven sneeuw aan voor deze week in de Alpen. Vandaag kunnen er al enkele vlokken vallen! En vanaf dinsdag is er zelfs kan op sneeuw op hoogtes van 700 meter. Ook woensdag kan de sneeuwgrens dalen tot 600/700 meter. Volgens ZAMG-meteoroloog Liliane Hofer maakt de westenwind dit mogelijk. Donderdag is er een mix van wolken en zon voorspeld voor de Alpen. Op vrijdag lijkt het alsof het in meerdere delen van Oostenrijk flink gaat sneeuwen, zo laten verschillende weermodellen zien. De hoeveelheden op Bergfex vallen op dit moment nog tegen, maar we houden het nauwlettend voor je in de gaten.

Vandaag ruim 20 cm sneeuw in Oostenrijk

De nieuwe week begint meteen goed in Oostenrijk. Na een sneeuwrijk weekend in de zuidoostkant van de Alpen valt er nu ook noordelijker verse sneeuw. Volgens Bergfex kan op de Kitzsteinhorn vandaag wel 26 centimeter sneeuw vallen en op de Mölltaler Gletscher zo’n 22 cm. In skibestemmingen als Gerlos, Westendorf en Serfaus-Fiss-Ladis blijft het bij 8-10 centimeter.

Nog meer sneeuw vandaag in Italië

Tijdens het afgelopen weekend heeft het lekker gesneeuwd aan de zuidoostkant van de Alpen. Met name in de Oostelijke Dolomieten kwam de sneeuw met bakken uit de hemel. L’Adige.it laat weten dat ook de nieuwe week sneeuwrijk start. Er wordt zo’n 15-20 centimeter verwacht, waarbij ook de temperaturen flink dalen. Het kan vandaag en morgen gaan sneeuwen vanaf 800 – 1500 meter hoogte. Hieronder een aantal voorspellingen volgens Bergfex.

SkigebiedVerwachte sneeuwval (in cm)Sneeuwval grens (in m)
Val Gardena151400
Alta Badia181300
Breuil – Cervinia221500
Livigno181200
Kronplatz13800
Val di Fassa131300
Schnalstaler Gletscher181200
Sulden am Ortler201000
3 Zinnen Dolomites121000
Ski Center Latemar14900
Gitschberg Jochtal181300

Ruim 30 cm sneeuw in Frankrijk deze week

In Frankrijk staat er ook sneeuw op de planning voor vandaag, maar het blijft bij een klein laagje van maximaal 10 cm. De meeste sneeuw valt op donderdag en vrijdag. Bergfex laat nu al hoeveelheden zien van ruim 30 cm in Les 2 Alpes en ruim 15 cm in Val Thorens.

Enkele vlokken in Zwitserland

Vandaag kan er op hoogte nog een enkele vlok sneeuw vallen in Zwitserland, maar niet meer dan een centimeter of 10. Richting het eind van de week lopen de sneeuwkansen weer op. De hoeveelheden zijn wel een stuk lager dan in bijvoorbeeld Italië en Frankrijk. Vooralsnog blijft het bij enkele centimeters.

De winter is in volle gang

Wintersporten kan nu alweer in vele verschillende skigebieden. Heb jij je wintersport al geboekt? Zo niet, dan is het hoog tijd! Kijk eens bij een van deze aanbieders voor acties en aanbiedingen:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in