Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Weerbericht: regelmatig zon, zaterdag kans op sneeuw

foto-webcam.eu

Wintersportredacteur

Vrolijk kerstfeest! Lig jij uit te buiken van het diner van gisteravond of heb je het geluk dat je al lekker op de latten staat? De eerste week van de kerstvakantie is aangebroken en na een sneeuwrijke, stormachtige start, verlopen de komende dagen veelal rustig en droog. De zon is regelmatig te zien en pas vanaf donderdag volgen er nieuwe storingen met op zaterdag flinke sneeuwkansen.

Hogedrukgebied en zachte westelijke stroming

Een hogedrukgebied boven Zuid-Europa bepaalt op dit moment het weerbeeld in de Alpenlanden. Er is sprake van een westelijke stroming, waardoor het vrij zacht is. Op 2000 meter hoogte vriest het niet, maar is het ’s middags tussen 2 °C en 8 °C. In de dalen loopt het kwik zelfs nog iets verder op. De komende dagen valt er vrijwel geen neerslag. Wel is er sprake van wat hoge bewolking, maar daar weet de zon regelmatig goed doorheen te schijnen. De wind waait matig tot hard vanuit het westen.

Regenachtig in het Sauerland

Anders is het weerbeeld in het Sauerland. Hier is al ontzettend veel regen gevallen en de komende dagen dalen er nog meer druppels neer. In Winterberg zijn op dit moment nog 10 liften en 4 km aan pistes geopend en in Willingen 4 liften en 3 afdalingen. De condities zijn verre van ideaal. Vandaag is het tussen 4 °C en 10 °C en morgen en donderdag kan het zelfs nog iets warmer worden. Pas vanaf komend weekend wordt het weer iets kouder en nemen ook de sneeuwkansen toe. Van een diep winterse inval is helaas nog geen sprake.

Er is niet veel sneeuw meer over in Winterberg

Tweede week kerstvakantie start met verse sneeuw

Zoals het er nu uitziet op de weerkaarten, gaat de tweede week van de kerstvakantie sneeuwrijk van start. Na een aantal rustige dagen volgen er vanaf donderdag nieuwe storingen. Het weerbeeld wordt vanaf dat moment een stuk wisselvalliger. Aan de noordkant van de Alpenhoofdkam kan al een vlok sneeuw vallen, maar de hoeveelheden zijn niet spannend. Hooguit een paar centimeter. Interessant wordt het op zaterdag. Vanuit het westen stroomt er koude, vochtige lucht het Alpengebied binnen en in de Franse Alpen wordt het sneeuwdek lekker aangevuld. Ook aan de noordkant van de Alpenhoofdkam valt een verse laag, maar de meeste sneeuw is voor de West-Alpen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in