Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

WEERBERICHT: het wordt heerlijk zonnig

Wintersportredacteur

Het is lente, maar daar was de afgelopen weken niet veel van te merken in de skigebieden. Een sneeuwdump, temperaturen onder 0 en nog meer sneeuw. Het leek wel januari! Gelukkig komt daar vanaf vandaag verandering in. Het wordt heerlijk zonnig in de skigebieden. 

Laatste week van het skiseizoen

Helaas… voor veel skigebieden is dit de laatste week van het skiseizoen. Skiën kan nog tot en met Pasen, maar daarna gaan de liften dicht en wordt het toch echt tijd voor de zomer. Vet balen! Gelukkig staat er deze week prachtig weer op het programma. Een perfecte afsluiter van een geweldig skiseizoen.

Wil jij graag nog een keer gaan skiën? Deze skigebieden zijn open tot eind april, begin mei, tot juni of zelfs het hele jaar.

 

Veel zon deze week

Vandaag is het in een aantal delen van Oostenrijk nog bewolkt. Er is zelfs nog een kleine bui mogelijk. Vanaf morgen komt daar verandering in. Met hier en daar nog een wolkje en kleine bui, wordt het vanaf dan heerlijk zonnig. De temperaturen schieten omhoog en in de loop van de week kan het zomaar meer dan 20 graden worden.

In Frankrijk is het vandaag zonnig, maar morgen is er op veel plaatsen weer kans op neerslag en sneeuw. Wel is dat van korte duur. Na woensdag wordt het zonnig, met af en toe bewolking. Het weerbericht voor Zwitserland is ongeveer gelijk met Frankrijk. In Italië zijn de eerste dagen van deze week minder zonnig. Tot en met woensdag is het vaak bewolkt en is er zelfs kans op neerslag. Gelukkig wordt het daarna beter.

Webcams van vandaag

Benieuwd hoe het er vandaag uitziet in de skigebieden? Bekijk de webcambeelden hieronder.

Kronplatz (Italië)

Kühtai (Oostenrijk)

Folgarida – Marileva (Italië)

Mayrhofen (Oostenrijk)

Silvretta Arena Ischgl – Samnaun (Oostenrijk/Zwitserland)

Stuben am Arlberg (Oostenrijk)

Zermatt (Zwitserland)

Val Thorens (Frankrijk)

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in