Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Weer sneeuw op komst door mintemperaturen in de Alpen

verse sneeuw sneeuwval

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Zoals de temperaturen in Nederland dalen, doen ze dat ook in de Alpenlanden. In de bergregio’s zijn zelfs al mintemperaturen gemeten en dat kan natuurlijk maar één ding betekenen: nog meer sneeuw in de Alpen! We kunnen goed nieuws brengen, voor aankomende week is er in de meeste skigebieden weer sneeuw voorspeld. We houden de webcams goed in de gaten voor de volgende sneeuwdump.

Sneeuw in de Alpen voorspeld

Een koufront trekt komende dagen over de Alpen heen. Vandaag is het nog wisselvallig en regent het voornamelijk in de Alpenlanden. Echter zal vanaf morgen de regen veranderen in sneeuw in hoge gebieden. Het koufront begint met veel bewolking, maar daarna zorgt deze voor flink veel neerslag. Volgens de meteorologen van het Centraal Instituut voor Meteorologie en Geodynamica (ZAMG) daalt de sneeuwgrens naar 1400 meter. Niet alleen morgen, maar ook woensdag zal het sneeuwen!

Afgelopen weekend ook sneeuw in de Alpen

In veel gebieden is de sneeuw in de Alpen blijven liggen van vorig weekend. En dat levert prachtige plaatjes op, zoals hier in Saalbach Hinterglemm. Het ziet er alweer echt herfstachtig uit!

Opnieuw witte toppen

In de hooggelegen gebieden heeft het dit weekend zelfs weer gesneeuwd, zoals bijvoorbeeld op de Hintertuxer Gletscher. Goed nieuws voor het gletsjerskiseizoen. De condities zijn namelijk onwijs aan het verbeteren. Onder andere in Zermatt, de Stelviopas en Sölden kun je sinds vorige week weer afdalen van de witte pistes. De Hintertuxer Gletscher was dit jaar het enige gebied dat het gehele zomerseizoen ook geopend was.

Webcams: zo ziet het er nu uit in de Alpen

Hintertuxer Gletscher
Sölden
Ischgl
Mölltaler Gletscher
Les 2 Alpes
Saas-Fee

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in