Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwupdate: zo wit was het dit weekend in de Alpen

Wintersportredacteur

Yes! Afgelopen weekend heeft het flink gesneeuwd in de Alpen. Een fijn bericht zo op de maandagochtend! We kunnen wel stellen dat de winter officieel van start is gegaan. De temperaturen dalen langzaam en we zien de bergen zoals we ze het allerliefste zien, namelijk wit! Verschillende wintersportgebieden delen prachtige beelden van de sneeuw in de Alpen het afgelopen weekend.

Sneeuw in de Alpen

Zoals eerder voorspeld heeft het lekker gesneeuwd in de Alpen. In de nacht van vrijdag op zaterdag is de sneeuwgrens gedaald tot onder de 1500 meter. In sommige delen van de Alpen sneeuwde het zelfs bij 1200 meter hoogte. Op de Zugspitze in Duitsland is er in totaal 15 centimeter nieuwe sneeuw gevallen. De nieuwe sneeuw zorgde ook meteen voor reuring op de Arlbergpas in Oostenrijk. Daar kwamen auto’s in de problemen door de sneeuw. Zaterdagmiddag was de weg namelijk niet begaanbaar voor auto’s zonder winterbanden!

De webcambeelden waren al veelbelovend dit weekend! Op de beelden hieronder kun je zien hoe het er het afgelopen weekend aan toe ging in de bergen. Daarnaast laten ze zien wat er van de sneeuw is blijven liggen. Veel kijkplezier!

Engelberg

St. Anton am Arlberg

Ischgl

Schladming Dachstein

Snow Space Salzburg

Zugspitze

Kitzsteinhorn

La Plagne

Kaunertaler Gletscher

Zermatt

Sölden

Zillertal Arena

Alta Badia

Gerlos

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in