Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEBCAMS: Winter keert terug in de Alpen met heel veel sneeuw

Wintersportredacteur

Maart roert zijn staart, dat blijkt maar weer! Wekenlang is het rustig geweest in de Alpen. Zo nu en dan viel er een kleine vlok sneeuw, maar geen spannende hoeveelheden. Sterker nog, over het algemeen was het vooral zonnig met lente-achtige temperaturen. Daar is sinds gisteren verandering in gekomen. De temperatuur is flink gedaald, de eerste vlokken zijn gevallen en de winter is weer helemaal teruggekeerd.

Winterweer

De lente komt steeds dichterbij, maar daar heeft Koning Winter absoluut geen boodschap aan. Sinds gisteren is het gedaan met de lente-achtige temperaturen. Koude lucht is de Alpen binnengestroomd en de temperaturen liggen weer rond en onder het vriespunt. Deze week staat er een serieuze bak sneeuw op de planning. Vooral op maandag, dinsdag en woensdag gaat het los, maar ook daarna kan het nog regelmatig lekker dumpen. Lokaal valt er meer dan een meter verse sneeuw en omdat de sneeuwgrens tussen de 200 en 500 meter ligt, kleuren ook de dalen weer wit. Tot en met woensdag worden onder andere de volgende hoeveelheden voorspeld:

  • Gerlos: 88 cm
  • Saas-fee: 57 cm
  • Ski Arlberg: 93 cm
  • Reit im Winkl: 79 cm
  • Val Thorens: 83 cm
  • Kleinwalsertal: 77 cm
  • KitzSki: 74 cm
  • Skicircus: 57 cm
  • Arosa Lenzerheide: 56 cm

Winterse webcams

De eerste sneeuw is inmiddels gevallen en de webcams zien er weer prachtig uit. Zeker nu het zonnetje zich even laat zien. Aan de zuidkant van de Alpen houdt dit zonnige weerbeeld aan, daar gaat het mogelijk pas in de tweede helft van deze week flink dumpen. De meeste sneeuw is dit keer voor de noordkant van de Alpen voorspeld. Natuurlijk blijft het balen dat we er niet live van kunnen genieten, maar sneeuw is sneeuw en daar maakt ons wintersporthart altijd weer een sprongetje van. Geniet jij er ook zo van? Kijk dan zeker naar de eerste beelden van de dump. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

St. Johann in Tirol
St. Johann in Tirol
Garmisch-Classic
Garmisch-Classic
Kleinwalsertal
Kleinwalsertal
Val-Gardena
Val Gardena
Arosa
Arosa
Mayrhofen
Mayrhofen
Tschagguns
Tschagguns (Montafon)
Val-Thorens
Val Thorens
Kleinwalsertal
Kleinwalsertal
Alpbach
Alpbach
Lech
Lech
Kleinwalsertal
Kleinwalsertal
Lienz
Lienz
Oberstdorf
Oberstdorf
Alta-Badia
Alta Badia
Mayrhofen
Mayrhofen
Westendorf
Westendorf
Westendorf
Westendorf
Lienz
Lienz
Reit-im-Winkl
Reit im Winkl
Zillertal-Arena
Zillertal Arena
Ellmau
Ellmau
Warth-Schröcken
Warth-Schröcken
Söll
Söll (SkiWelt)

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in