Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEBCAMS: verse sneeuw en een strakblauwe lucht

Wintersportredacteur

Wat een feest is het in de Alpen deze morgen. Een strakblauwe lucht en veel verse sneeuw. Dé combinatie die ons wintersporthart nog sneller laat kloppen. Laat die winter maar komen!

Eerste sneeuwdump

Afgelopen weekend is de eerste sneeuwdump van het seizoen van start gegaan. Zaterdagavond begon het met sneeuwen en zondag ging het helemaal los. Zoals je gisteren al hebt kunnen zien, leverde dat heerlijke beelden op. Vanochtend is het in veel gebieden zonnig en strakblauw. In combinatie met de verse sneeuw, ziet dat er geweldig uit!

Komt er nog meer?

De grote vraag van vandaag: komt er nog meer sneeuw? Daar kunnen we gelukkig volmondig ja op antwoorden. In het westen van Zwitserland en in Frankrijk kan het vandaag nog lekker sneeuwen. Zo wordt er in Tignes ruim 25 cm sneeuw verwacht en in Verbier net iets minder dan 20 cm.

In Oostenrijk is het vandaag overwegend zonnig. Daar gaat het vanaf morgen weer los. De sneeuwgrens daalt richting de 1000 meter en dat betekent dat ook enkele dalen wit kunnen kleuren.

Webcambeelden

De meeste bergtoppen zijn het afgelopen weekend wit gekleurd. Dankzij een föhn is de sneeuwgrens erg wisselend. De meeste dalen zijn daardoor helaas nog groen. Livigno is één van de uitzonderingen. Hier heeft de sneeuw ook het dorp weten te bereiken, maar dat ligt natuurlijk ook erg hoog. Hetzelfde geldt voor de dorpen Hochgurgl en Obergurgl. Ook die zijn wit. Ondanks dat mogen we absoluut niet klagen over de hoeveelheden. De Stubaier Gletscher meldt via Instagram dat er maar liefst 25 cm verse sneeuw gevallen is.

Genieten toch?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in