Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEBCAMS: nóg meer sneeuw in Oostenrijk

Webcam Sulzkogel

Webcam Gletscherexpress Sölden

Wintersportredacteur

Wie al blij werd van de webcams vorige week, kan nu helemaal een vreugdedansje doen. Er is namelijk nog meer sneeuw gevallen in Oostenrijk en op sommige plekken lijkt het bijna winter! En gelukkig maar, want de zomervakantie is in bijna heel Nederland voorbij en we gaan langzaamaan richting de herfst en het winterseizoen. Benieuwd hoe het nu in Oostenrijk is? Hieronder hebben we een aantal heerlijke webcambeelden voor je op een rijtje gezet!

Niet alleen wij, maar ook Moeder Natuur en Koning Winter lijken zin in de winter te hebben. Er was sneeuw voorspeld voor vrijdag en zaterdag en die voorspellingen zijn helemaal uitgekomen. Sterker nog, het heeft gisteren en vannacht op verschillende plekken in Oostenrijk ook nog gesneeuwd! En dat levert weer heerlijke plaatjes op. Zie jij het verschil met de beelden van vorige week?

Het lijkt wel winter!

Waar we vorige week beelden delen van een dun suikerlaagje op de bergtoppen, lijkt het nu serieus winter te worden. Aan de noordkant van de Alpen is het al enkele dagen koud en mistig. Met regelmatig regen in de dalen leek het zelfs eerder herfst dan zomer. Maar we weten allemaal: als het koud genoeg is en het regent in het dal, kan het op de top sneeuwen! En dat heeft het gedaan. De sneeuwgrens lag rond de 1900 meter hoogte en meerdere bergtoppen en gletsjers zijn getrakteerd op een vers laagje sneeuw. Om jullie mee te nemen in onze wintersportvreugde, delen we hieronder een aantal witte webcams met jullie!

webcambeeld Großglockner Hochalpenstrasse
Großglockner Hochalpenstrasse
Webcam Kaprun Wasserfallboden
Kaprun Wasserfallboden
Webcam Kühtai
Kühtai
Webcam Mölltaler Gletscher
Mölltaler Gletscher
Webcambeeld Palinkopf Ischgl
Palinkopf Ischgl
Webcam Gletscherexpress Sölden
Gletscherexpress Sölden
Webcam Zugspitze
Zugspitze
Webcam Weissee Gletscherwelt
Weissee Gletscherwelt

Weersvoorspelling rest van de week

Verse sneeuw in augustus klinkt bijzonder, maar het gebeurt wel vaker en het zegt helaas niets over komende winter. Bovendien is deze sneeuw al gesmolten voor de winter echt van start gaat. Het onrustige weer van afgelopen dagen houdt nog even aan, vanaf woensdag komt er verandering in het weerbeeld. Het wordt dan rustiger en warmer, dus dan zal de sneeuw waarschijnlijk snel weg zijn. Op naar de winter dus!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in