Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Augustus eindigt in Oostenrijk met verse sneeuw

Wintersportredacteur

Het gaat sneeuwen!!! Ik las het vanochtend en m’n wintersporthart begon spontaan sneller te kloppen. Want hoe blij worden we van deze berichten?! Het is natuurlijk nog niet de sneeuwdump die ook al van goede betekenis is voor aankomend seizoen, maar verse sneeuw is verse sneeuw. Door een koufront dat vandaag in Oostenrijk aankomt, kan het in verschillende bergregio’s gaan sneeuwen. Vandaag nog in de hooggelegen gebieden, morgen zakt de sneeuwgrens tot 1900 meter. Kom maar door met die winter!

In de dorpen zal vandaag en morgen vooral neerslag vallen in de vorm van regen. Boven is de lucht echter koud genoeg om het te laten sneeuwen. Het wordt een grauwe dag met in sommige regio’s nog een matig tot krachtige wind ook. Ook voor morgen voorspellen ze nog verschillende buien.

Hoeveel sneeuw gaat er vallen?

Het is nog augustus, dus een meter sneeuw gaat er helaas nog niet vallen. Zoals de voorspellingen er nu uit zien, valt er zo’n 5 tot 10 cm verse sneeuw tot en met vrijdag in de hooggelegen bergregio’s. Zo verwachten ze in het Tennengebergte en Karwendel, de Ötztaler Alpen, Großglockner en Großvenediger en op de Dachstein en Hochkönig een wit laagje op de toppen. Morgen kan die sneeuw zelfs nog lager vallen, dan zakt de sneeuwgrens naar 1900 meter hoogte. Wij zijn benieuwd!

Wintersportkriebels te pakken?

Als je ze nog niet had, heb je de wintersportkriebels na het lezen van dit bericht waarschijnlijk wel te pakken. Heel goed, want dan kun je meteen kijken waar je komende winter naartoe wilt op vakantie. Wordt het jullie vaste skigebied of ben je toch toe aan iets nieuws. Wat het ook wordt, het is wel verstandig om er nu al over na te denken. Door vroeg te boeken, kun je bij verschillende reisorganisaties profiteren van hoge vroegboekkortingen. Dat kan tot een paar honderd euro schelen in je portemonnee!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in