Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

WEBCAMS: Het heeft weer lekker gesneeuwd in de Alpen

Wintersportredacteur

Als ik hier thuis naar buiten kijk, zie ik groene weilanden en een grauwe lucht. Wat een enorm contrast met de Alpenlanden! Gisteren en vannacht is daar opnieuw veel sneeuw gevallen. Op dit moment is het vrij helder en breekt lokaal zelfs de zon door. Dat is wel van korte duur, er komt nog veel meer neerslag aan!

Veel sneeuw

Zoals je gisteren al in het weerbericht kon lezen, is er voor de aankomende dagen weer veel sneeuw voorspeld. Met een stijgende sneeuwgrens en stormachtige wind klinkt dat leuker dan dat het is. In de lager gelegen gebieden wordt vooral veel regen verwacht. Lokaal kan er in delen van de Franse en Zwitserse Alpen tussen de 100 en 200 mm regen vallen en daarboven meer dan een meter verse sneeuw. Ook in Oostenrijk valt de nodige regen en sneeuw.

Al dat water moet een kant op en er wordt nu al gewaarschuwd voor chaos en overlast. In de bergen kan het de aankomende dagen hard gaan waaien. Vooral op donderdag, dan zijn windstoten tot wel 150 km/u mogelijk. Er lijkt voorlopig geen einde aan dit sneeuwrijke weerbeeld te komen. Diverse storingen blijven de aankomende dagen aan de noordkant voor neerslag zorgen. Anders is dat aan de zuidkant. Daar is het een stuk rustiger en laat ook de zon zich vaak zien.

Prachtige plaatjes

Helaas zitten we met z’n allen nog altijd thuis. Al maanden verlekkeren we ons op de prachtige webcambeelden uit de Alpen. Voorlopig is dat waar we het mee moeten doen. We houden moed en blijven dromen over wintersport. Corona gaat een keer voorbij en dan gaan we met z’n allen weer live van deze omstandigheden genieten! Voor nu een aantal prachtige plaatjes. Wat is het mooi in de bergen!

Hackelhütte-Werfenweng
Hackelhütte, Werfenweng
Zillertal Arena
Zillertal Arena
Reith
Reith im Winkl
Val Thorens
Val Thorens
Werfenweng
Werfenweng
Ellmau
Ellmau
Westendorf
Westendorf
Lammertal
Lammertal, Salzburgerland
Engelberg
Engelberg
Obertauern
Obertauern
Warth-Schröcken
Warth Schröcken
Going
Going am Wilder Kaiser
Kleinwalsertal
Kleinwalsertal
Mayrhofen
Mayrhofen
Radstadt
st-johann-in-tirol
St. Johann in Tirol
Alpbachtal
Alpbachtal
Planai-Schladming
Planai, Schladming
Saalbach-Hinterglemm
Saalbach Hinterglemm
St-Johann-im-Pongau
St. Johann im Pongau
Seefeld
Seefeld
Davos
Davos, Madrissa Alp
Rossfeld
Rossfeld Panorama Stasse
Oberstdorf
Tignes
Tignes

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in