Wat is een allround ski

Een allround ski is een veelzijdige piste ski, geschikt voor een brede doelgroep. De ski geeft de voorkeur aan het skiën van middellange bochten op hoge snelheid, maar presteert ook goed bij het carven van korte of lange bochten. Het is een echte allemansvriend. Er zijn allround ski’s voor beginners, maar ook voor gevorderden. Op deze pagina lees je alles over de allround ski.

Kenmerken allround ski

Een allround ski is een ski waar het merendeel van de wintersporters blij mee is. Het is een echte allemansvriend waar je op een sportieve manier mee kunt skiën. Allround ski’s zijn geschikt voor skiën op de piste. Je kunt er niet alleen korte bochten mee carven, maar ook middellange en lange. De ski heeft een aantal kenmerken. Deze hebben we hieronder opgesomd en een aantal daarvan worden daarna verder toegelicht.

  • Lage radius
  • Korte, middellange en lange bochten
  • Geschikt voor beginners en gevorderden
  • Speciale high performance modellen (sport ski’s)
  • Smal onder de voet (+/- 70 mm)
  • Niet geschikt om off-piste mee te skiën

Korte en lange bochten

Allround ski’s geven de voorkeur om middellange bochten te skiën, maar zijn eigenlijk geschikt voor elk type (gesneden) bocht. Je kunt er zowel lange als korte bochten mee carven. Beide op hoge snelheid.

Allround ski: geschikt voor beginners en gevorderden

Zoals de naam al doet vermoeden, is een allround ski een echte allemansvriend. Afhankelijk van de eigenschappen van de ski, is deze geschikt voor beginners of gevorderden. Er zijn modellen met bijvoorbeeld een harde flex, die vooral geschikt zijn voor gevorderden en professionals. Ook zijn er modellen die een stuk vriendelijker zijn, vergevingsgezind en makkelijk draaien. Deze ski’s zijn geschikt voor beginners.

Allmountain ski skiën op de piste

Ook wel Sport ski

Een allround ski wordt ook wel sport ski genoemd. Hoewel de naam misschien iets anders doet vermoeden, is het geen wedstrijd ski. De ski is dus niet te vergelijken met slalom– of race ski’s, maar er zijn wel speciale high performance modellen. Deze ski’s zijn geschikt voor gevorderde en professionele wintersporters die met een krachtige en sportieve skitechniek van de piste afdalen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in