Nieuwsalert per mail ontvangen

Was dit het eerste snowboard ooit?

De geschiedenis van het wintersporten gaat jaren terug. Er zijn ski’s gevonden die al meer dan 4500 jaar oud zijn. Maar hoe zit dit met het snowboarden? Het snowboarden staat in vergelijking met het skiën pas in zijn kinderschoentjes. Toch wordt er steeds meer bekend over de allereerste snowboards. Tot voor kort dacht men dat Sherman Poppen het eerste snowboard in 1965 had uitgevonden. Nu zijn er beelden opgedoken van een snowboard dat al in 1939 is uitgevonden.

Of het werkelijk het allereerste snowboard was, weten we natuurlijk niet. Het was wel het eerste snowboard waar patent op werd gevraagd. In 1939 vroeg The Bunker Company’s Sno-Surf patent op het snowboard aan. De uitvinders zijn drie vrienden, Vern Wicklund en de broers Harvey en Gunnar Burgeson. Al in 1917 had de toen 13 jarige Vern Wicklund het idee om een snowboard te maken. Pas toen hij ouder was heeft hij samen met vrienden de “Bunker” gemaakt. Zo noemden zij de uitvinding.

Wat ook bijna zeker is, is dat het de oudste snowboardvideo ter wereld is. Het zag er allemaal veelbelovend uit, uiteindelijk zijn er waarschijnlijk maar tussen de 10 en 12 Bunker snowboards gemaakt. We weten dat er nog in ieder geval drie snowboards bestaan. Eén daarvan is te bekijken in het Colorado Ski en Snowboard museum. Maar misschien zijn de beelden nog wel veel interessanter. Zou jij in de jaren ’40 een trendsetter zijn geweest en op een “Bunker”  snowboard zijn gesprongen?

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in