Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Warmte in de Alpen, maar kouder periode in vooruitzicht

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het is op dit moment veel te warm in de Alpen en dat heeft uiteraard consequenties voor de sneeuw. Zowel in de Franse als in de Oostenrijkse Alpen worden op dit moment temperaturen behaald boven de 5 graden boven nul. Niet ideaal voor deze tijd van het jaar, want zeker de Oostenrijkse skigebieden hebben de koud hard nodig. Wanneer hier verandering in gaat komen zie je hieronder.

Vorige week stond nog in het teken van Siberische temperaturen, maar daar is deze week niks meer van te merken. De waterdruppels vallen weer van het dak vanwege de smeltende sneeuw en de zweetdruppels druipen van het voorhoofd na een intensieve afdaling. Ook lekker, want op wintersport met deze temperaturen is beter uit de houden dan met -20 in de skilift zitten. Toch hopen we dat de koud weer snel gaat overheersen, want we hebben weer sneeuw nodig. Of dit nou van de sneeuwkanonnen afkomstig is, of van moeder natuur maakt op dit moment niet zoveel uit. De groene stukken komen op sommige plekken weer door de sneeuw heen en dat is voor deze tijd van het jaar geen goed teken. 

Toch kunnen we weer gaan uitkijken naar een koudere periode. Goed nieuws dus voor de Alpen. Er moet hierbij wel rekening gehouden worden dat de vorstgrens net boven de 1.000 meter grens blijft komende dagen en dus de lagergelegen skigebieden toch nog rekening moet houden met een warmtefront. Als voorbeeld nemen we het populaire Saalbach waarbij er zelfs weer sneeuw in het vooruitzicht is. Geen grote hoeveelheden, maar de winterse beelden gaan we in ieder geval weer terugzien op de webcams. De onderstaande weersvoorspellingen zijn gebaseerd op de gegevens van Snowplaza.nl.

Screen Shot 2016-01-27 at 11.45.43

We houden de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten en hopen dat Koning Winter snel weer van zich laat horen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in