Nieuwsalert per mail ontvangen

Vonn en Ligety pakken overwinning

Vandaag waren de laatste wedstrijden in Lake Louise en Beaver Creek dit jaar. Met sterk wisselvallige omstandigheden was het Super G parcour lastig voor de deelnemers vandaag. De omstandigheden in Beaver Creek waren daarentegen ideaal voor het neerzetten van een goede tijd. Strak blauwe lucht en temperaturen rond de 0 graden hebben voor een spannende Reuze slalom gezorgd vandaag.

Lake Louise:

Ondanks dat Von zich minder fit voelde in vergelijking met gisteren heeft zij laten zien dat zij in Lake Louise onverslaanbaar is. Met een tijd van 1 minuut 22.82 seconden liet zij de concurrentie achter zich. Met deze winst heeft Vonn haar 7e zege gepakt in Lake Louise. “Bij het opstaan vanmorgen merkte ik al dat er totaal geen energie in mijn lichaam zat. Om die reden heb ik mijn warming-up verkort en mij compleet gefocust op de race. Tijdens de race heb ik alles gegeven en bij de finish waren mijn benen helemaal op”. aldus Vonn.

Niet alleen bij Vonn was de vermoeidheid te merken. Alle deelnemers aan de super G hebben vandaag minder snelle tijden neergezet dan tijdens de trainingen. Julia Mancusco was met 0.43 seconden trager dan Vonn en moest het doen met een tweede plek in het eindklassement. De Oostenrijker Anna Fenninger maakte het Mancusco erg lastig maar liet op het middenstuk snelheid liggen waardoor zij met een verschil van 0.2 seconden tevreden moest zijn met een derde plek.

Beaver Creek:

Voor vele klinkt het niet als verassing dat Ted Ligety vandaag als winnaar op het podium stond in Beaver Creek. “Ondanks het goede weer was de sneeuw erg wisselvallig. De sneeuw was een stuk agressiever dan de vorige dagen en om die reden had ik een raar gevoel over gehouden aan deze race” aldus Ligety.
Ondanks dit gegeven liet Ligety de concurrentie ver achter zich met een samenvattend resultaat van 02.25.59 . De tweede plek werd ingenomen door Hirscher. Met een verschil van 0.31 seconden nam Italiaan Simoncelli de derde plek op het podium in.

Ook hier was duidelijk te merken dat de mannen vermoeid waren. Twee weken achter elkaar wedstrijden en trainingen skien heeft er voor gezorgd dat de bij veel deelnemers op de lastige delen van het parcour de scherpte er vanaf was.

 

Volgende week zullen de Worldcupwedstrijden weer vervolgd worden.
Programma vrouwen:

  • St. Moritz        Super Combined
  • St. Moritz        Super G

Programma vrouwen:

  • Val d’Isère       Reuze Slalom
  • Val d’Isère       Slalom

 

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in