Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Coupleofmen

VIDEO: Zo ziet Amsterdam eruit als Alpenstad

Wintersportredacteur

Als we vandaag naar buiten kijken, zien we iets anders dan we normaal zien. Het is wit en het heet sneeuw. De wereld ziet er daardoor totaal anders uit. En als je dan ook nog een beetje handig bent met video-editing, dan lijkt het net of Amsterdam een Alpenstad is.

Romain Colomer, Senior Creative – Platforms bij MediaMonks volgens zijn LinkedIn profiel, deelde de onderstaande video. In de video zie je het uitzicht vanuit zijn woning aan de Marnixstraat in Amsterdam, maar dan net even beter dan het daadwerkelijk is. Romain maakte deze video met zijn iPhone en sleutelde daaraan met Adobe After Effects. Het resultaat is geweldig!

Amsterdam als Alpenstad

In de video is Amsterdam net een Alpenstad, omringd door bergen. Ik moet hierbij meteen denken aan Innsbruck en Davos, twee steden die eveneens tussen de bergen liggen en waar we vorig jaar nog een bezoekje aan brachten. De meeste Nederlandse wintersporters kiezen voor een vakantie in een wintersportdorp, maar onderschatten de Alpensteden. In een Alpenstad als Innsbruck heb je eigenlijk de perfecte combinatie van een stedentrip en wintersport. Dan kun je ’s ochtends lekker skiën en ’s middags lekker shoppen, naar het museum of naar een kerstmarkt en ’s avonds dansen in een hippe bar.

Wij zouden het wel wat vinden als deze bergen daadwerkelijk rondom Amsterdam zouden liggen. Dat zit er helaas niet in, dus genieten we gewoon van deze edit van Romain.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in