Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

VIDEO: zo werden pistes vroeger geprepareerd

Wintersportredacteur

’s Ochtends skiën op vers geprepareerde ribbeltjespistes is voor veel wintersporters vanzelfsprekend. Langzaam ontstaan sneeuwheuvels, maar aan het eind van de skidag gaan de pistebully’s omhoog en wordt alles weer mooi glad gemaakt. En dat dag in dag uit, het hele skiseizoen. Ideaal al die moderne technieken, maar vroeger ging dat heel anders. In de video in dit artikel zie je hoe.

Pistes prepareren met de hand

Vroeger waren er geen moderne machines en ging alles met de hand. Zo ook de eerste pogingen tot het prepareren van pistes. Met een soort veeg-/schuifmachine gingen de medewerkers van het skigebied aan het eind van de dag over de pistes om alles weer zo strak mogelijk te maken. En dat ging hard. Benieuwd hoe alles er aan toe ging? Je ziet het in onderstaande video. Wij zijn onder de indruk!

Eerste elektrische pistenbully

En nu, tientallen jaren later, wordt de techniek alleen maar moderner. PistenBully heeft zelfs de eerste 100% elektrische pistenbully gepresenteerd tijdens de INTERALPIN van 2019. Meer daarover lees je in het artikel hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in