Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

VIDEO: zo trainen wedstrijdskiërs als ze ingesneeuwd zijn

Wintersportredacteur

Stel je bent wedstrijdskiër en je zit op dit moment in een lockdown én je bent ingesneeuwd. Wat doe je dan? Dan ga je natuurlijk op zoek naar een creatieve manier om wel te kunnen trainen! Tenminste, dat deed de Oostenrijkse Luca Gstrein. De Oostenrijker zat vast in Sölden en kon niet trainen vanwege de sneeuwdump, dus zocht hij een andere oplossing. Wij keuren ‘m goed!

Ingesneeuwd in Sölden

Het kan je niet zijn ontgaan, de mega sneeuwdump die de afgelopen dagen in de Alpen is gevallen. Die zorgde niet alleen voor mooie plaatjes, maar ook voor een hoop chaos. Wegen waren afgesloten, er was extreem lawinegevaar en duizenden huishoudens zaten zonder stroom. Dit was ook het geval in Sölden. De toegangswegen naar het dorp waren afgesloten en dus konden de mensen nergens heen. En als het dan zo hard sneeuwt, kun je er maar beter wat leuks van maken toch?!

Trainen op de straat

Eén van de personen die vast zat in Sölden, was Luca Gstrein. De Oostenrijkse wedstrijdskiër was in het Ötztal voor de Europa Cup-wedstrijden in Obergurgl Hochgurgl (Gurgl). Na afloop van de wedstrijden zou hij doorgaan naar de volgende bestemming, maar Koning Winter gooide roet in het eten. Om toch in vorm te blijven, besloot Gstrein zijn training in Sölden voort te zetten. Niet op de pistes, want de liften draaiden niet, maar gewoon op de weg midden in het dorp! Hoe dat eruit ziet? Je ziet het in de video hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in