Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

VIDEO: Wilde paarden nemen verlaten skigebied over

Wintersportredacteur

De skigebieden zijn ondertussen al weer een tijdje dicht en leeg. Dat geeft wilde dieren alle ruimte. In het Spaanse skigebied Sierra Nevada keken ze raar op toen er een kudde wilde paarden over de piste draafde.

Wilde dieren gaan op pad

Zo’n beetje overal blijft iedereen zo veel mogelijk binnen. Dieren profiteren van de rust en de ruimte. Daar waar je ze anders niet zo snel ziet, duiken ze nu ineens op. Deze kudde met wilde paarden is daar geen uitzondering op. Meerdere wilde dieren gaan op ontdekkingstocht. Zo is er in Barcelona een wild zwijn gespot en in Chili liep er een poema over de straten. Verstandig om binnen te blijven!

Paarden hebben de ruimte

Sierra Nevada ligt in de buurt van de zuidelijke stad Granada, in de regio Andalusië. Normaal gesproken kun je hier van eind november tot begin april skiën op ruim 100 km aan pistes. Het coronavirus heeft Spanje behoorlijk in z’n greep. Het gebied is al sinds half maart gesloten en iedereen moet verplicht binnenblijven. De paarden lijken het niet erg te vinden. Die hebben in het lege skigebied voldoende ruimte om rond te draven. Zoals je op onderstaande video kunt zien, doen ze dat maar al te graag!

Lees ook: mannen redden eland uit diepe sneeuwput

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in