Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: werkzaamheden in Levi bij de nieuwe skilift Levi Six

Wintersportredacteur

Het skiseizoen is nog maar net voorbij in het Finse Levi en nu zijn er alweer werkzaamheden aan de gang. De sleeplift 6 Taalo uit 1989 is aan vervanging toe en krijgt een update. Vanaf oktober kun je gebruikmaken van de nieuwe 6-persoons skilift Levi Six. Het skigebied deelde beelden van de vooruitgang.

Nieuwe skilift in Levi: Levi Six

In Levi zitten ze niet stil! De oude skilift 6 Taalo is op dit moment in afbouw. De oude sleeplift wordt afgebroken en er komt een heel nieuw en ander model op ongeveer dezelfde plaats. Deze nieuwe skilift in Levi is onderdeel van een groter vernieuwingsplan bij de populaire Northeast Slope. De modernisering is in 2021 gestart, met onder andere nieuwe sneeuwkanonnen en LED-verlichting. Alle plannen bij elkaar komen uit op een investering van zo’n € 13 miljoen. Naar verwachting is de nieuwe skilift in Levi midden oktober klaar voor oplevering.

Werkzaamheden aan de gang

Alle oude onderdelen worden weggehaald en het werk aan de bodem voor de nieuwe lift is begonnen. De nieuwe Levi Six is een 6-persoons stoeltjeslift met weerkap en stoelverwarming. Dit wordt een grote vernieuwing voor het skigebied.

Feiten & cijfers nieuwe skilift Levi

Vanaf volgend skiseizoen kunnen er 3000 personen per uur met de nieuwe Levi Six omhoog. Het is een langverwachte en mooie aanvulling op het huidige aanbod. De Levi Six is vergelijkbaar met de Levi West skilift in het skigebied. Meer informatie over de techniek en specificaties ›

  • Lift: stoeltjeslift
  • Aantal personen per stoeltje: 6
  • Lengte traject: 1225 meter
  • Hoogteverschil: 293 meter
  • Snelheid: 5 meter per seconde
  • Duur rit: 3:24 minuten
  • Capaciteit: 3000 personen per uur

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in