Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

VIDEO: Vogel steelt van wintersporters

Wintersportredacteur

Skimateriaal kun je beter niet onbewaakt achterlaten, dat blijkt maar weer. Soms is de dief alleen niet helemaal wie je had verwacht. In het Canadese skigebied Cypress Mountain Resort in Vancouver hebben ze dan ook raar opgekeken. Niet een mens, maar een kraai ging er met andermans wintersportspullen vandoor.

Dierlijke dief

Eind december spotte een man een wel heel bijzondere dief en het Cypress Mountain Resort in Canada. Terwijl hij bovenaan de lift stond te wachten, zag hij hoe een kraai wel erg geïnteresseerd was in de tassen die mensen daar even hadden neergezet. Heel geniepig wist het dier er eentje open te maken, om er vervolgens met een deel van de inhoud vandoor te gaan.

Niet ongewoon

Volgens sales- en marketingdirecteur Joffrey Koeman is dit niet ongewoon. Er zitten ontzettend veel van dit soort vogels in de bergen en ze zijn erg slim. Diefstal schijnt zelfs wel vaker voor te komen. Zoals je verder kunt verwachten, heeft de cameraman veel kritiek ontvangen. Want waarom heeft hij het dier niet gestopt? Zoals hij zelf zegt: “Ik had niet verwacht dat het dier daadwerkelijk iets zou stelen. Ik had best kunnen ingrijpen, maar het gebeurde zo snel. In niet meer dan 15 seconden ging het dier er met zijn buit vandoor…”.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in