Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

VIDEO: indrukwekkende beelden van lawines in Tignes

© Pixabay

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Er zijn tientallen meldingen van lawines de afgelopen dagen in de Alpen. De milde temperaturen van nu, in combinatie met de verse sneeuwval aan het begin van de week, verhogen het risico op lawines flink. In Tignes zijn twee lawines vastgelegd op video, en de beelden zijn behoorlijk indrukwekkend.

Lawines bereiken piste in Tignes

Op dit moment is de World Cup Freeski Slopestyle aan de gang in het Franse skigebied Tignes. Op woensdag, vlak voor de start van het evenement, heeft de Zweedse skiër Jesper Tjäder vastgelegd hoe twee lawines van de berg afrazen. Zelf zat de wintersporter in de stoeltjeslift omhoog. De lawines bereiken de piste en een snowpark in het skigebied. Het komt niet vaak voor dat een lawine zo dicht bij de piste komt. Volgens de pistedienst zijn de lawines op natuurlijke wijze ontstaan.

Indrukwekkende beelden

Op de video zie je niet één, maar twee lawines boven de piste in Tignes. Gelukkig zijn er volgens de laatste berichten geen mensen gewond geraakt door de lawines. Ook kan de World Cup Freeski Slopestyle gewoon doorgaan.

@jespertjader

Avalanche during the Slopestyle World Cup in Tignes. Stay safe out there!

♬ original sound – Jesper Tjäder

Lees ook: Lawine in Kappl: Nederlander met heli afgevoerd

Meerdere lawines gemeld

Niet alleen in de Franse Alpen, maar ook in de andere wintersportlanden is het lawinegevaar zeer aanwezig. De autoriteiten vragen de wintersporters om voorzichtig te zijn, vooral buiten de piste. De omstandigheden worden als ‘kritiek’ omschreven. In veel wintersportgebieden staat de lawinewaarschuwingsschaal op niveau 3 van de 5.

› Milde temperaturen zorgen voor zwak sneeuwdek en lawinegevaar

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in