Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

VIDEO: Fransman redt zichzelf van crash tijdens WK alpineskiën

Wintersportredacteur

Vincent Kriechmayer heeft gisteren op het WK alpineskiën zijn tweede wereldtitel gepakt. Vorige week behaalde hij al goud op de Super G en gisteren sloeg de Oostenrijker opnieuw toe. Dit keer tijdens de afdaling in een zonnig Cortina d’Ampezzo. Er was echter nog meer spektakel. De Fransman Maxence Muzaton wist op spectaculaire wijze een enorme crash te voorkomen.

Kriechmayer pakt de titel

Kriechmayer beet het spits af met een tijd van 1:37,79. Daarna was het de beurt aan de Duitser Andreas Sander, die uiteindelijk slechts een honderdste tekort kwam voor een nieuwe toptijd. Op de derde plek eindigde Hahnenkamm-winnaar Beat Feuz. Ook publiekslieveling Dominik Paris kon niet aan de snelste tijd komen. De Italiaan bleef steken op zestienden van een seconde.

Spectaculaire bijna-crash

Helaas vonden er ook een paar valpartijen plaats. Eén van de skiërs belandde onder in de hekken, waarna de wedstrijd kort moest worden onderbroken. Niet lang daarna was het opnieuw raak met Maxence Muzaton, die na de eerste paar bochten gruwelijk ten val leek te komen. Wonder boven wonder wist de Fransman met een pirouette overeind te blijven. Hij verliet de wedstrijd slechts met pijn aan zijn knie. De beelden van de spectaculaire bijna-crash zie je hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in