Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vernieuwde Dachstein Gletsjerbahn vanaf 24 mei in bedrijf

© Photo-Austria/Hans-Peter Steiner

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De belangrijkste gondel op de Dachstein Gletscher was de afgelopen maanden buiten bedrijf. Waarom? In verband met grote renovatiewerkzaamheden. De ombouw is volgens schema verlopen en het einde komt in zicht. Vanaf volgende week stap je uit in een gloednieuw bergstation op de gletsjer!

Verbouwing Dachstein Gletscherbahn

Op 6 september is men gestart met de renovatie van de Dachstein Gletscherbahn. De verbouwing op grote hoogte komt nu dus tot zijn einde. Voor de medewerkers absoluut geen routineklus! Vanwege de hoogte van de bouwplaats en de grootte van het gebouw is het zelfs een flinke uitdaging. De oude lift werd in 1969 gebouwd op de Dachstein Gletscher en na vijf decennia is het bergstation nu volledig gerenoveerd. De grootste vernieuwing? Er is op de gletsjer veel aangepast om het gebouw qua duurzaamheid te verbeteren.

Wat er is veranderd?

Vanaf 24 mei 2024 kunnen bezoekers vanuit het vernieuwde bergstation op de gletsjer een 280 graden uitzicht verwachten. De binnenkant van het bergstation is opnieuw ingericht met vooral natuurlijke materialen en er zijn zo’n 230 zitplaatsen gecreëerd in het gebouw. Er is een nieuw restaurant ingericht en een uitgebreide lounge op de bovenste verdieping. Ook is er een terras en een evenementenlocatie gebouwd. Hier kun je straks de ‘hoogste’ feestjes van Steiermark en Oberösterreich bijwonen. Wat er daarnaast bijzonder is aan het project? Op een oppervlakte van 633 vierkante meter aan de buitenkant van het bergstation zijn zonnepanelen geplaatst. Deze gaan in de toekomst zo’n 80% van de stroom van het gebouw opwekken. Het gaat dan om een maximaal vermogen van 125 kWp en een verwacht jaarlijks vermogen van ongeveer 100.000 kWh/jaar.

Zo is het op de gletsjer:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in