Nieuwsalert per mail ontvangen

Vergeet de vignetten voor Oostenrijk en Zwitserland niet!

Nog even voordat de uittocht van wintersportende Nederlanders begint. Tijdens de wintersportvakantie ben je in een aantal landen verplicht om een vignet aan te schaffen. In de Alpenlanden Zwitserland en Oostenrijk is dit het geval. Word je aangehouden en blijkt dat je hebt gereden zonder vignet, dan kun je rekenen op een boete. Denk er daarom aan voordat je op vakantie gaat! 

Oostenrijk

In Oostenrijk ben je als zowel zakelijk als toeristisch verkeer verplicht om een vignet aan te schaffen als je op snelwegen rijdt. Je kunt deze vignetten aanschaffen bij snelweggrensovergangen of in ANWB winkels. Bij de Oostenrijkse snelweggrensovergangen is het echter altijd druk in vakantieperiodes. Koop daarom voordat je op vakantie gaat een vignet bij de ANWB winkel om ongehinderd door te rijden. Een boete voor rijden zonder vignet kost je €120,-. Rijd je met een onjuist aangebracht of niet opgeplakt vignet, dan betaal je het dubbele.

Vignetprijzen 2013:
Auto 10 dagen: € 8,30
Auto 2 maanden: €24,20
Auto 1 jaar: €80,60

Zwitserland

Net zoals in Oostenrijk heb je op Zwitserse wegen ook een vignet nodig. Ook hier zijn de vignetten te koop bij alle snelweggrensovergangen. Koop voordat je op vakantie gaat een vignet bij één van de ANWB winkels of in de webshop. De boete voor rijden zonder vignet is vastgesteld op 200 Zwitserse Frank, omgerekend is dat op dit moment ongeveer 166 euro.

Vignetprijs 2013:
Auto 1 jaar: €33,00

Tolplichtige wegen

Niet voor elke weg in deze landen ben je verplicht om een vignet te kopen. Naar verschillende gebieden in het Salzburgerland kun je bijvoorbeeld tolvrij rijden. Kijk hier voor de wegen waarop een vignet verplicht is in Oostenrijk en hier voor de overzichtskaart van Zwitserland. Bovendien zijn er ook in Oostenrijk nog wegen waarop er losse tol gevraagd wordt. Zorg er daar voor dat je geld of een creditcard bij je hebt.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in