Nieuwsalert per mail ontvangen

Vanavond: The Nightrace in Schladming

Wintersportredacteur

Vanavond is Schladming voor de 22e keer het toneel van de jaarlijkse nachtslalom voor de heren. Enkele dagen na de Hahnenkammrennen maken de wedstrijdskiërs zich op voor de volgende wedstrijd in het wereldbekercircuit. Om 17.45 uur start de eerste run en om 20.45 uur begint de tweede.

Revanche

De top 3 van afgelopen jaar, Marcel Hirscher, Henrik Kristoffersen en Daniel Yule zijn ook dit jaar weer aanwezig om hun plek te verdedigen. De mannen starten vrij snel in het programma en komen ook direct na elkaar. Kristoffersen start als vijfde, gevolgd door Hirscher en daarna komt Yule. Lukt het Hirscher om zijn titel te behouden? Het beloofd in elk geval weer een spannende wedstrijd te worden!

Programma The Nightrace

Sinds gistermiddag zijn de evenementen van The Nightrace in Schladming al gaande. Zoals ieder jaar zijn er meerdere feestjes waar de 50.000 toeschouwers zich toe kunnen wenden. Het programma loopt vanavond tot 00:30 uur. Ondertussen kunnen ze de 80 deelnemers de legendarische Planai in Schladming af zien dalen, waar vandaag getraind wordt.

 

Voorbereidingen

Tien dagen geleden zijn de voorbereidingen voor alle festiviteiten begonnen. Niet alleen de piste moet er strak bijliggen. Ze moesten ook het finishgedeelte aanleggen en de tribunes opbouwen. Er waren meer dan 70 helikoptervluchten nodig om de videoschermen, camerabevestigingen en luidsprekerinstallaties op te bouwen.

Volgens de verantwoordelijken was de sneeuwtribune voor ongeveer 7.000 toeschouwers opnieuw een grote uitdaging. Voor de sneeuwtribune is namelijk zo’n 10.000 kubieke meter kunstsneeuw geproduceerd, die met behulp van drie kleine graafmachines en een sneeuwruimer tot enkele duizenden sneeuwtreden links en rechts van de helling werden gevormd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in