Nieuwsalert per mail ontvangen

Vader kan zoon niet op tijd uit lawine redden

Archiefbeeld

In St. Jakob im Defereggen heeft zich gisteren een familiedrama afgespeeld. Een 62-jarige man was samen met zijn 26-jarige zoon buiten de geprepareerde pistes aan het skiën toen de zoon een lawine lostrapte. De zoon werd begraven en de vader schoot te hulp. Vanwege een ontbrekende lawine-uitrusting lukte het de vader niet om zijn zoon leven uit te graven.

Rond 16.00 uur besloot de zoon om bij het bergstation van de Almspitzlifte een 50 graden steile zuidwestelijke helling te skiën. De vader stond boven te wachten. Na een aantal bochten ontstond er een lawine van 40 meter breed en 250 meter lang waardoor de skiër 200 meter werd meegesleurd. Hij werd hierdoor begraven en moest door zijn vader gered worden. Zijn been stak boven de sneeuw uit.

De vader had echter geen lawine-uitrusting mee en besloot te gaan graven met zijn ski. Uiteindelijk kwam hij erachter dat zijn graafwerk niet het gewenste effect had. Hij is daarom naar beneden geskied om de hulpdiensten in te schakelen. Dat gebeurde om 17.15u. Toen de hulpdiensten bij het slachtoffer aankwamen was er niets anders meer te doen dan zijn overlijden vast te stellen. Het lijk van de man werd met een politiehelikopter afgevoerd.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in