Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Twee zwaargewonden na ongelukken met stoeltjesliften in Oostenrijk

© Skiinformatie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Oostenrijk zijn vrijdag twee personen zwaargewond geraakt bij een ongeluk met een stoeltjeslift. Het gaat om twee ongelukken met twee verschillende liften. Bij het ene ongeluk raakte een vrouw zwaargewond in Going en bij het andere een man zwaargewond in Andelsbuch.

Vrouw uit stoeltjeslift gevallen in Going

In Going is een 75-jarige Duitse vrouw vrijdag uit een stoeltjeslift gevallen. Vermoedelijk verloor zij haar evenwicht bij het openen van de liftbeugel, vlak voor het bergstation van de Astberglift. De vrouw viel ongeveer anderhalve meter naar beneden op een betonnen vloer. Eerste hulp werd verleend door de liftmedewerkers en vervolgens werd de vrouw met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Kufstein gevlogen. Ze raakte ernstig gewond in haar gezicht. De vrouw zat samen met haar kleinkind in de vierpersoons stoeltjeslift.

Stoeltje klapte op voorganger

In Andelsbuch was de oorzaak van het ongeluk anders. Een 65-jarige man was daar samen met iemand anders op weg naar beneden in de tweepersoons stoeltjeslift van het berg- naar het middelstation, toen het fout ging. Het stoeltje waarin de twee zaten, begon ineens naar beneden te glijden en klapte vervolgens op hun twee voorgangers. Door de klap gleed de Duitser onder de liftbeugel door en viel hij uiteindelijk zo’n vier meter naar beneden. Daar gleed hij over de steile helling naar beneden totdat hij even verderop op een weg zwaargewond bleef liggen. Voordat hij viel werd hij nog vastgehouden door de andere liftgebruiker, maar na enkele minuten werd dit te zwaar voor beiden.

Lift gesloten, seizoen voortijdig beëindigd

De man werd met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in St. Gallen gebracht. Twee anderen raakten lichtgewond. De 52 jaar oude lift zou volgens planning aan het einde van dit seizoen nog een technische keuring krijgen, zoals elke vijf jaar nodig is. Er gingen enkele dagen terug ook al geruchten dat de lift z’n laatste jaar draaide. Nu staat de lift voorlopig in ieder geval stil en is het seizoen voortijdig beëindigd. Hoe de toekomst van de lift eruitziet is nog onbekend.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in