Nieuwsalert per mail ontvangen

Trappenhuis slalom: uniek in Noorwegen

Wintersportredacteur

De Noren hebben het weer voor elkaar. Na de ontdekking van de skisport op zich hebben ze nu ook weer een nieuwe discipline in het leven geroepen: de trappenhuis slalom. Wat dat inhoudt? Nou, het woord zegt het al.

Trappenhuis slalom

Het concept is simpel. Ga naar een gebouw met een trappenhuis, bepaal de start en finish en klok de tijd. Degene die de snelste tijd heeft, wint. Eitje toch? Ongevaarlijk is het echter niet. Je kunt je voorstellen dat de trapleuning harder aankomt dan verse sneeuw. Ach, dat zijn zorgen voor morgen.

Specialisten

Voor de eerste wedstrijd in de sport zijn niet zomaar skiërs opgetrommeld. Als eerste komt Kjetil André Aamodt naar beneden. Voormalig alpineskiër die op alle alpine ski onderdelen van de Olympische Winterspelen een medaille won. Hij neemt het op tegen Emil Gukild, een Noorse presentator die vooral helemaal geen ski ervaring heeft. Wie zou het winnen van de twee? De derde deelnemer is overigens ook een goede kanshebber. Net zoals Aamodt is Lasse Kjus een voormalig alpineskiër. Hij deed vier keer mee aan de Olympische Winterspelen en pakte de gouden plak op de combinatie in 1994. Het wordt spannend dus.

De wedstrijd

De trappenhuis slalom wordt professioneel becommentarieerd en wij hebben er smakelijk om gelachen. Wie van de twee Olympiërs gaat er met de winst vandoor? Of wordt het de onervaren presentator?

Dutchweek Norway

Wil je nu zelf een keertje skiën in Noorwegen? Dan raden we de trappenhuis slalom niet aan. Een mooie manier om Noorwegen te ontdekken is door mee te gaan met de eerste editie van Dutchweek Norway. Van woensdag 18 tot zondag 22 april vindt die plaats. Je kunt meedoen aan hele toffe activiteiten die je in de Alpen zeker niet kunt doen. Bekijk de website van Summit Travel voor meer informatie.

Het uitzicht tijdens de Fjord Safari © Sverre Hjørnevik / www.fjordnorway.com

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in