Nieuwsalert per mail ontvangen

Tina Maze geeft het uit handen en Zuzolova wint

Door een relatief koude nacht in Semmering hebben de skiesters kunnen profiteren van ideale omstandigheden op de piste. Tot voor de race waren de drie slalom wedstrijden gewonnen door verschillende skiers. Hoefl-Riesch pakte de overwinning in Levi, Kathrin Zettel zorgde voor een spektakel in Aspen en Shiffrin eindigde op plaats 1 in Are. Het was dan ook een spannende strijd vandaag. 

Na een eerste plaats van Tina Maze in de eerste run, was uiteindelijk Veronika Velez Zuzulova de snelste vandaag in Oostenrijk. Voor Zuzulova was het haar eerste overwinning in een World Cup ooit. Al zes keer eindigde ze als tweede op het podium, maar mag ze eindelijk een gouden plak dragen. De winnende tijd was 1.37.28, precies een tiende sneller dan Kathrin Zettel. Weer een tiende daarachter eindigde Maze. Hoefl-Riesch werd vierde op ruime afstand van haar voorganger.

“Ik heb er al heel lang op gewacht. Ik ben al eens op 0.01 seconden achter de nummer één geëindigd en sinds toen dacht ik dat het nooit meer zou gebeuren”, aldus de winnares van vandaag uit Slowakije. Zettel vertelde dat ze vrij zenuwachtig was voor aanvang van de wedstrijd vanwege het thuispubliek. Maze was teleurgesteld maar blij voor Veronika.

Op 1 januari vergezellen de vrouwen de mannen tijdens het city event in München. Een bijzondere zijtak van de World Cup, midden in het centrum van de Duitse stad.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in