Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Tiener skiet dwars door skiklasje en verwondt 7-jarig meisje in Westendorf

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Gisterochtend is een 7-jarig meisje uit Duitsland gewond geraakt tijdens haar skiles in Westendorf. Nietsvermoedend volgde het kind haar lesgenoten, toen zij plotseling werd aangeskied. Ze gleed 70 meter naar beneden en liep ernstige verwondingen op aan haar onderbenen. Met de helikopter is het meisje naar het ziekenhuis in Kufstein gevlogen.

Botsing op de Windau piste

Op 27 december, omstreeks 10.40 uur, skiede een 16-jarige Oostenrijker op de blauwe Windau piste (111) in het skigebied van Westendorf. Door nog onbekende oorzaak kwam hij in botsing met een 7-jarig meisje dat daar op dat moment aan het skilessen was. Zowel de jongen als het meisje kwamen ten val en gleden ongeveer 70 meter naar beneden.  

Ernstige verwondingen

Bij het ongeval liep de Oostenrijkse tiener lichte verwondingen op. Bij het meisje waren de verwondingen aan haar onderbenen dusdanig, dat ze op de piste een medische spoedbehandeling onderging. Daarna werd zij met de helikopter naar het ziekenhuis in Kufstein worden gebracht. De lokale autoriteiten doen onderzoek naar de toedracht van dit nare ski-ongeluk in Westendorf.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in