Nieuwsalert per mail ontvangen

Tauernautobahn (A10) tijdelijk gesloten na lawines

Wintersportredacteur

Vrijdagmiddag is de Oostenrijkse Tauernautobahn (A10) tussen Golling en Werfen tijdelijk afgesloten geweest. Dat komt door meerdere kleine lawines naast tunnels. Daarbij raakte gelukkig niemand gewond. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Verder ook problemen bij de Fernpass.

Vanavond en morgenochtend vertrekken weer veel Nederlanders van en naar de wintersportgebieden. Het is even rustig met de sneeuwval, dus je zou zeggen dat het een prima reisperiode is. Het is geen kerstvakantie meer, dus de echt grote drukte is voorbij. Toch kan het zomaar iets drukker worden dan verwacht, vanwege een paar belangrijke afgesloten wegen.

Tauernautobahn

Vanmiddag kwamen bij de Ofenauertunnel am Pass Lueg en bij de Brentenbergtunnel naast de snelweg lawines naar beneden. Dat gebeurde rond 12.20u. Daarbij zijn geen personen of voertuigen gewond of beschadigd geraakt. De lawinecommissie en de wegbeheerder keken uiteraard snel naar de ernst van de situatie en konden om 13.00u met een gerust hart de weg weer vrijgeven.

Spotters

Op de risicoplekken mag je op dit moment nog steeds maar 60 km/u rijden. De wegbeheerder zet spotters in die de bergen bekijken. Mocht er een lawine komen, dan wordt de weg direct weer afgezet. Omdat de Salzachtalbundesstraße (B159) tussen Golling en Tenneck ook vanwege lawinegevaar gesloten is, is er voor de A10 geen snelle omleiding. Houd dus de actuele verkeersinformatie in de gaten als je over de A10 moet!

Fernpass (B179) voorlopig gesloten

Vakantiegangers die de Fernpass over moeten hebben ook pech. In de buurt van Bichlbach-Lermoos is vanaf middernacht tot minstens dinsdagavond de weg afgesloten. Een snelle omleiding is daar ook niet mogelijk.

Wij wensen iedereen een veilige reis!

Bekijk actuele verkeersinformatie Oostenrijk

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in