Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Verse sneeuw in Winterberg, maar geen extra pistes open

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wat een heerlijke start van de dag! Afgelopen weekend heeft de winter een comeback gemaakt in veel wintersportgebieden. De temperatuur is gezakt en in sommige dalen in er een vers laagje gevallen. Zo ook in Winterberg en Willingen in het Sauerland! Even is het landschap weer bedekt met een suikerlaagje van sneeuw. Maar het is niet genoeg om meer pistes te openen.

Einde seizoen in zicht

De afgelopen weken werd het alleen maar groener en groener in het Sauerland. Het einde van het seizoen is in zicht en daarom werden in veel skigebieden de pistes al gesloten. Sinds februari was het erg mild in het Sauerland en daarom lagen de pistes er niet meer goed bij. Het aanbod werd minder en minder en uiteindelijk is alleen Winterberg (met twee kilometer aan pistes) nog geopend. Deze status blijft hetzelfde, nu is er alleen wel weer een klein laagje sneeuw gevallen. Polaire lucht heeft het Sauerland bereikt en hierdoor vielen er weer verse vlokken. Het landschap ziet er daardoor meteen een stuk mooier uit voor de wintersporters.

Suikerlaagje op de webcams

Als je op de juiste plekken kijkt waan je je weer even in een winters Sauerland. Het skigebied liet wel al weten geen extra pistes te openen na dit laagje verse sneeuw.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in