Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Streif Vertical Up evenement viert jubileum in Kitzbühel

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Op 28 februari 2015 zal het Streif Vertical Up evenement zijn vijfde verjaardag vieren in Kitzbühel. Bij deze wedstrijd moeten deelnemers onder andere de Hahnenkamm afdaling trotseren waarbij een helling van 85% overbrugt moet worden.

Sinds 2011 staat Kitzbühel eenmalig in het seizoen in het teken van deze spectaculaire wedstrijd en is door de jaren heen enorm populair geworden. De hellingen van het parcour hebben een algemeen stijgingspercentage van 27%. Dit lijkt op het eerste gezicht goed te doen, maar de 85% helling zorgt voor het mentale breekpunt. Tijdens de wedstrijd mag je zelf je uitrusting kiezen, waardoor je zowel wandelende, langlaufende of skiende deelnemers kunt tegenkomen.

De wedstrijd is opgedeeld in twee groepen, namelijk de Speed Klasse en de Rucksackklasse. Zoals de naam het al zegt gaat het bij de Speed Klasse om de snelste tijd en bij de Rucksackklasse vooral om fun. Wil je meedoen met dit evenement? Op 28 november om 22.11 uur zal de inschrijving starten. Het is belangrijk om er snel bij te zijn, want vorig jaar waren de kaarten na 60 minuten uitverkocht.

De feiten op een rij:

  • Datum: 28 februari 2015
  • Locatie: Kitzbühel
  • Wedstrijden: Speed Class & Rugzak Klasse
  • Lengte: 3.312 meter
  • Hoogtemeters: 860 meter
  • Alle materialen mogen gebruikt worden, behalve gemotoriseerde objecten.

Ben je nog niet overtuigd om deel te nemen? Bekijk dan onderstaande trailer waarin het evenement van vorig jaar kort is uitgelicht.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in