Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Steeds meer winters met weinig sneeuw

Archieffoto

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het jaar 2015 was een jaar van extremen. Niet alleen de zomer was super warm, ook de start van de winter was extreem, extreem warm. De maand december was zelfs 6 tot 7 graden warmer dan normaal. Een reden om ons zorgen te maken? In een interview met ORF is Manfred Bauer aan het woord, hoofd van het Tiroler meteorologisch instituut. Hij praat in de studio van de tv-zender over het afgelopen jaar en over de toekomst. 

Steeds meer sneeuwarme winters
Het afgelopen jaar is in de dalen in Tirol bijna de warmste winter in de geschiedenis van de metingen geweest en in de bergen zelfs de warmste. Het klimaat is in beweging. De temperaturen worden steeds hoger, gedurende alle seizoenen. Daarbij verandert ook het neerslagpatroon. Volgens Bauer kunnen we in de toekomst zeker nog nog sneeuwrijke winters verwachten, maar de sneeuwarme winters komen steeds vaker voor.

bauer

Acceptabele winter
Wat betreft de komende winter brengt de meteoroloog gelukkig ook goed nieuws. Het weer heeft zoals jullie weten onlangs een omslag gemaakt en de komende tijd blijven er steeds weer storingen binnenkomen. Oftewel, er gaat sneeuw vallen. Bauer is optimistisch over een acceptabel vervolg van de winter. Toch denkt hij wel dat de winter nog steeds redelijk mild blijft. Daarbij benadrukt hij wel dat de lange termijn voorspellingen nooit echt betrouwbaar zijn. Wij hopen daarom dat het gewoon een topwinter gaat worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste weernieuws, houd dan Wintersportweerman Hajo in de gaten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in