Nieuwsalert per mail ontvangen

Sprong in funpark gaat helemaal fout!

Als je in het funpark je stunts laat zien, moet je wel echt over de skills beschikking. Doe je dit niet, dan kun je erg hard op je plaat gaan en zwaar voor lul staan tegenover de skiërs die het wel kunnen. De jongen in het onderstaande fragment is iets te overmoedig en gaat met een flinke hoeveelheid snelheid op de kicker. Eenmaal bij de schans aangekomen beseft hij dat hij een flinke inschattingsfout gemaakt heeft en laat alles gaan. Het resultaat? Een rondvliegende man die zichzelf niet meer kan redden en hoopt op een goede afloop.

Ken je deze crashes ook al?

Tijdens de wintersportvakantie gebeuren er altijd ongelukken. Dit is ook onvermijdelijk met de hoeveelheid wintersporters die tegenwoordig op de pistes aanwezig zijn. Toch kunnen veel ongelukken voorkomen worden door allereerst op skiles te gaan en te zorgen dat je altijd je ski’s onder controle hebt. Deze regels volgt niet iedereen op en zo ook de jongen in de onderstaande video. Een ritje door het bospad loopt toch iets anders af dan hij had gepland.

crash 1

Het goed inschatten van een schans blijft lastig. Dat moet de jongen in de onderstaande video ook gedacht hebben toen hij na twee salto’s de controle kwijtraakte. Het moment dat daarna volgt vergeet de skiër in kwestie het liefste, want hij mag van geluk spreken dat hij niet op zijn nek valt. Dit had helemaal anders af kunnen lopen. Gelukkig is dit niet het geval en is de video een mooie herinnering aan een gewaagde poging!

Crash 2

En dan nog eentje om het af te leren. Soms lijkt het er op alsof twee mensen elkaar op de piste willen knuffelen. Alleen voelen deze knuffels iets minder zacht aan dan je gewend hebt. De onderstaande video laat een skiër zien die zijn snelheid duidelijk niet onder controle heeft.

crash 3

Om veel ongelukken op de pistes te voorkomen heeft de FIS pisteregels opgesteld waar iedereen zich aan dient te houden. Ken jij deze regels al? In dit artikel worden alle pisteregels nog een keer opgenoemd. Ben jij bijvoorbeeld bekend met punt 5? Veel wintersporters zijn niet op de hoogte van deze regel namelijk. Doe er je voordeel mee!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in