Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Spring Blanc in Ischgl: geniet van leuke events, wintersport en heel veel zon

Een stralende zon, een pak sneeuw, leuke feestjes en goed eten. Dat zijn de ingrediënten voor Spring Blanc in Ischgl, ook wel “White Spring” genoemd. Een geweldig nieuw concept in de Silvretta Arena! Je kunt het seizoen hier van april tot begin mei afsluiten met een reeks knallende evenementen. Van Top of the Mountain concerten tot culinaire hoogstandjes en schitterende uitzichten: het belooft supergezellig te worden tijdens Spring Blanc in Ischgl. Benieuwd, lees dan verder!

Muziek tijdens Spring Blanc in Ischgl

Spring Blanc in Ischgl is al volop aan de gang. Met de sneeuw die we, zelfs in Nederland, gehad hebben zijn de piste-omstandigheden nu ideaal. Niet dat de Silvretta Arena het zonder de recente sneeuwval slecht had gehad! Doordat 90% van de pistes boven 2000 meter ligt, is het skigebied zeer sneeuwzeker en kun je in april nog van een heerlijke wintersport genieten. Echter, zijn pistes niet de enige reden om naar Spring Blanc in Ischgl te komen, er worden namelijk een heel hoop leuke evenementen georganiseerd tijdens deze maand. Er is echt voor ieder wat wils! Van muzikale optredens van bekende nationale- en internationale artiesten tot culinair genieten met een prachtig uitzicht. Hieronder vertellen we je precies wat er wanneer georganiseerd wordt!

32ste International Spring Snow Festival

Op 9 en 10 april kunnen we genieten van de 32e editie van het International Spring Snow festival. Het festival brengt comedians en live-optredens samen op Alp Trida. Fans hebben lang op dit moment moeten wachten: de Duitse girlband NO ANGELS treedt hier namelijk voor het eerst na 20 jaar weer op. De groep is de meest succesvolle girlband ooit van Duitsland, met hits als Daylight in Your Eyes en het debut album Elle’ments. De comedians die op zullen treden op het festival zijn ook geen kleine namen. Award-winnende artiesten als Oropax, Rob Spence, Joël von Mutzenbecher en Sven Ivanic zullen het podium betreden. De grappenshow gaat van start op 9 april om 12.30 uur.

Top of the Mountain Concerten

Na twee jaar lang de Top of the Mountain Concertreeks te hebben moeten missen, is het evenement nu eindelijk terug van weggeweest. De eerste editie van dit jaar, de Spring-editie, heeft afgelopen 2 april plaatsgevonden en was een groot succes. Het concert, met niemand minder dan Simply Red als hoofdact, was de start van de Spring Blanc evenementen. Volgende week zondag 17 april zal de tweede editie van het festival plaats vinden met als artiest de Duitse Max Mutzke. Het is daarna nog maar 13 dagen wachten tot de band, Kings of Leon op 30 april tijdens het Top of the Mountain Closing Concert de evenementenreeks afsluit. Het podium voor de drie concerten is gelegen op de 2320 meter hoge Idalp. Niet alleen kan je dus live luisteren naar je favoriete artiesten, je hebt ook nog eens een fantastisch uitzicht!

Lees ook: Deze bekende artiest treedt op bij het Top of the Mountain Closing Concert

Top of the mountain Concert tijdens Spring Blanc in Ischgl

Culinaire events

Ben jij een echte foodie? Dan ben je bij Spring Blanc zeker op de juiste plek. Verspreid over de maand april en begin mei worden namelijk verschillende culinaire evenementen georganiseerd. En perfecte kans om de culinaire expertises die Ischgl te bieden heeft te ontdekken. Lees verder om te ontdekken wat er wanneer georganiseerd word.

Unlimited Cuisine

Een fancy culinaire ervaring, met het geluid van regionale muzikanten? Dat kan op de Flimjoch, gelegen op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Op zaterdag 16 april werken Oostenrijkse en Zwitserse chefs samen om voor alle gasten een heelrijk culinair diner te serveren. Door middel van de B2 Flimjochbahn lift kom je aan op de locatie waar je van 11.30 uur s ‘ochtends tot 15.00 uur s ‘middag kan eten. Het mooiste van alles is dat alle winst die gemaakt word, naar een goed doel gaat.

Mountain Breakfast

Een echt bucket list item is de Mountain Breakfast ervaring. Ontbijten bij het Pardorama Mountain Restaurant, met een panoramisch een een prachtige zonsopkomst… Ervaar hoe de zon langzaam boven de Alpen uitkomt tijdens een heerlijk ontbijt. Om Mountain Breakfast bij te kunnen wonen, heb je de eerste rit van de 3-S Pardatschgrat lift nodig om 7.30 uur. Dat wordt dus vroeg opstaan! Het ontbijt kost € 58,00 per persoon en dat is exclusief de skipas die je nodig hebt om boven te komen.

Mountain Breakfast tijdens Spring Blanc in Ischgl
© Skiinformatie.nl

Sun Downer

Ook de zonsondergang is op spectaculaire wijze te bewonderen. Onder andere met cocktails, een dj en ligbedden om lekker in te chillen. Voor die combinatie koers je op 22 april naar de Pardatschgrat voor Sundowner. Neem de lift vanaf 18.30 uur en geniet van een onvergetelijke avond in de bergen.

Dine Around

Het dine around concept zal voor velen al bekend zijn, een nieuw gerecht proeven bij ieder restaurant dat je bezoekt. In samenwerking met Laurent Perrier en verschillende gourmetrestaurants kun je dit ook in Ischgl ervaren. Het evenement start op 16 april en zal een week lang iedere dag vanaf 12.00 uur plaatsvinden. Tijdens de dine around kom je langs de volgende negen restaurants: Paznaunerstube & Heimatbühne, Koya, Schlossherrnstube & Weinstube, Stiar, Fliana Gourmet, Lucy Wang en Alpenhaus.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in