Nieuwsalert per mail ontvangen

Speichersee Ischgl: een bouwupdate

speichersee viderboden animatie

Zo moet de nieuwe Speichersee eruit komen te zien.

Goed nieuws voor iedereen die in Ischgl gaat skiën. Hier is namelijk de nieuwe Speichersee gemaakt. Nu zul je misschien denken wat heb ik daar nu aan. Nou dat is een heleboel. Door de Speichersee kan Ischgl namelijk nog eerder in het seizoen worden geopend.

Speichersee Viderböden

De Speichersee is gebouwd voor het winterseizoen. In de winter worden de stuwmeren namelijk gebruikt om de sneeuwkanonnen te voorzien van water. Om deze hiervoor te kunnen gebruiken is er een hele installatie nodig. Maar als het eenmaal in elkaar zit profiteren wij wintersporters van voldoende sneeuw tijdens het winterseizoen.

De bouw

In het filmpje hieronder vertelt de pistechef over de bouw van de Speichersee. Zelf is hij al 26 jaar pistechef en is hij ook verantwoordelijk voor de besneeuwing. Dit wordt vanaf de begin jaren ’90 gedaan. Echter is er door de jaren heen hieraan veel veranderd. Door de enorme investeringen zijn deze nu veel beter dan toen.

Voor het bouwen van het meer is er echter maar weinig tijd, namelijk 3 maanden. Dit komt doordat er in mei nog sneeuw lag. Als de bouw begint wordt het meer eerst uitgegraven. Vervolgens wordt deze dan bedekt met folie en daarbovenop wordt een beschermingsvlies aangebracht. Vervolgens wordt er op de bodem een laag aangebracht met 15 a 20 cm kiezelzand, maar dat is nog niet alles. Er moet ook een pompsysteem worden aangelegd die het water uit het meer kan transporteren naar de sneeuwkanonnen. En dit alles moet klaar zijn voor oktober, want dan starten ze met besneeuwen. Zodat ze vroeg in het seizoen open kunnen.

Ischgl

Ischgl is een bijzonder sneeuwzeker skigebied. Dit komt doordat bijna alle pistes zich boven de 2.000 meter bevinden. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de wintersport liefhebber. Het skigebied met bijna 240 kilometer aan pistes is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde skiër. Dit komt doordat er naast voldoende rode pistes ook verschillende blauwe en zwarte pistes zijn. Nadat je bij het dalstation weg bent zijn de wintersporters vaak verspreid, zo heb je voldoende ruimte op de piste.

Niet de enige investering

Het stuwmeer is dit jaar niet de enige investering van Ischgl. Er wordt hier namelijk ook een nieuwe stoeltjeslift gebouwd. Bekijk hieronder de bouwupdate.

BOUWUPDATE: Palinkopf D1 stoeltjeslift in Ischgl

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in