Nieuwsalert per mail ontvangen

Van 2Btravel naar Snowlife en een nieuwe bestemming

Foto: Snowlife

Dat de tijd snel is gegaan besefte ik me maar al te goed afgelopen zaterdag. Ik weet nog als de dag van gisteren dat Yuri en Monique vertelden dat zij een compleet pakket voor aankomende ski- en snowboardleraren wilden gaan aanbieden. Afgelopen zaterdag stond ik echter al op het feest ter ere van 2Btravel’s vijfjarig jubileum. Een gezellig feest, met naast gezelligheid ook nog serieuze zaken en twee verrassingen: een nieuwe bestemming en een nieuwe naam.

Bijscholing
Afgetrapt werd zaterdag al om 10.00u met een officiële bijscholing door de opleiders van het ‘Salzburger Berufsschilehrer und Snowboardlehrer Verband’. Leraren met een Anwärter of Landes diploma kregen hier de mogelijkheid om hun diploma te verlengen en bijgeschoold te worden in de laatste ontwikkelingen. Eerlijk is eerlijk, ik lag nog lekker in m’n bed omdat ik het skilerarenvak heb verruild voor een ander beroep in de wintersportbusiness, maar als ik mijn oud-collega’s mag geloven was het een nuttige en leuke tijdsbesteding. Wel weer even wennen om in de pizzapunt te staan voor sommigen, maar scholing is altijd goed.

Weerzien
Pas toen de deelnemers aan de bijscholing de hele dag hard hebben gewerkt kwam ik om 15.00u binnenstappen. Alhoewel ik regelmatig in SnowWorld te vinden ben, waande ik me dit keer in Oostenrijk. Een weerzien met oud-collega’s, oud-werkgever Bartl Gensbichler van Skischule Snow & Fun uit Hinterglemm en zelfs met DJ XXL die altijd in de oude ‘VIP-bar’ in Hinterglemm draaide. Je begrijpt, nog voordat het feest officieel begon om 16.00u was het al gezellig. Maar hoe kan het ook anders, met je collega’s van de skischool is het altijd een gezellig weerzien.

Bekendmaking nieuwe naam
Het vijfjarig jubileum van 2Btravel was voor Yuri en Monique niet alleen een goed moment om een bijscholing te organiseren en een feest te geven, het was ook een goed moment om een nieuwe naam te onthullen. Een verrassing voor velen. Yuri: “Vijf jaar geleden, toen Monique en ik ons bedrijf een naam moesten geven, speelden wij nog met de gedachte om ook buiten de wintersport te opereren. Omdat wij beiden een ‘B’ als eerste letter van onze naam hadden, hebben we toen gekozen voor een neutrale naam als 2Btravel. Nu, vijf jaar later, hebben we ervoor gekozen om ons compleet op de wintersport te focussen en is een winterse naam niet meer dan logisch.” De nieuwe naam van het bedrijf sluit zeker bij de winter aan en werd gepresenteerd middels een video waarvoor ik ook kort geïnterviewd werd tijdens mijn bezoek aan de World Cup in Hinterglemm. Per zaterdag spreken we dus niet meer over 2Btravel, maar over ‘Snowlife‘.

Nieuwe bestemming
De tweede verrassing van de dag was de bekendmaking van de nieuwe bestemming van Snowlife. Naast opleidingen tot ski- en/of snowboardleraar in Oostenrijk is het vanaf volgend seizoen ook mogelijk om aan de andere kant van de Atlantische Oceaan deze opleidingen te volgen. Een mooie ontwikkeling, al zeg ik het zelf. Als ik de keuze tussen deze twee landen in 2006 had gehad, dan had ik waarschijnlijk naar Canada geneigd. Maar ach, niet alles was vroeger beter ;-).

Anyway, het was een mooie dag in Zoetermeer en ook zeker belangrijk voor de toekomst van Snowlife. Yuri en Monique, heel veel succes de komende jaren! Hebben we al een datum voor het 10-jarig jubileum? Dan kan ik dat vast inplannen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in