Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuwkanonnen in Winterberg ook aangezet

Vanuit Winterberg ontvingen wij heerlijke beelden waaruit blijkt dat ook in Duitsland het winterseizoen voor de deur staat. Van de week deelden wij al foto’s dat ook hier flink wat sneeuw aan het vallen was en gisteravond ontvingen wij het nieuws dat ook hier de sneeuwkanonnen op volle toeren draaien. Zo lijkt Winterberg ook vroeg in het seizoen alle zeilen bij te zetten om zo snel mogelijk een goede basislaag te creëren. Dit is ook mogelijk, want het blijft voorlopig nog even koud in Winterberg.

Ook in Nederland merken wij dat het een stuk kouder is geworden de afgelopen week. In de ochtend moet er sowieso een warme jas aangetrokken worden en op veel plekken in het land moesten de autoruiten ijsvrij gemaakt worden. Winterberg ligt natuurlijk niet zo heel ver vanaf Utrecht, waardoor ook hier de weersomstandigheden winters zijn.

Jeffrey Aarns van Hotel Zur Sonne Winterberg berichtte ons gisteravond dan ook met vreugde: “Ik hoor de sneeuwkanonnen loeien,”. Vlak daarna stuurde hij ons de onderstaande prachtige beelden op vanuit het skigebied. Laten we hopen dat dit een voorbode is voor het hele winterseizoen. Ook in  Winterberg kunnen ze een goede start van het winterseizoen goed gebruiken. Tot die tijd zijn we afhankelijk van het weer en moeten we hopen op een mooie winter. De onderstaande beelden geven ons in ieder geval hoop!

winterberg-sneeuwkanonnen-i
winterberg-sneeuwkanonnen-ii
winterberg-sneeuwkanonnen-iii

Zoals de weersvoorspellingen er nu uitzien, blijft het voorlopig koud in Winterberg. Overdag schommelt de temperatuur rond het vriespunt en ’s avonds daalt deze er ver onder. Hierdoor kunnen de sneeuwkanonnen de komende dagen ook nog blijven draaien. Of het skigebied hiervoor kiest is nog maar de vraag, maar dat zal de tijd leren. Misschien een idee om aankomend weekend even naar onze Oosterburen te gaan? Hierbij het weer voor de komende dagen volgens Snowplaza.nl.

schermafbeelding-2016-11-09-om-08-14-40

Heb je de sneeuwrijke beelden vanuit Winterberg gemist? Bekijk dan even de onderstaande foto’s in dit heerlijke artikel.

Prachtige plaatjes uit een winters Winterberg

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in