Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwgrens daalt in Oostenrijk dit weekend volgens voorspelling

Sneeuw in sneeuwzekere skigebieden Oostenrijk

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het Centraal Instituut voor Meteorologie en Geodynamica (ZAMG) voorspelt een dalende sneeuwgrens in Oostenrijk dit weekend. Vooral vandaag en zaterdag wordt het koud in het wintersportland. De afgelopen week is er hier en daar wat sneeuw gevallen maar wel op grote hoogte; de sneeuwgrens lag vooral tussen de 1800-2200 meter. Voor dit weekend wordt dichte bewolking en af en toe wat regen verwacht en de sneeuwgrens zal dus dalen.

Dalende sneeuwgrens

Een koufront uit het noorden brengt sneeuw naar de regio’s Neder-Oostenrijk en Wenen. In het westen kan de sneeuwgrens dalen tot 1000 meter. Dit geldt voornamelijk voor vandaag. Hoewel er nog geen grote hoeveelheden sneeuw zullen vallen, komen er zeker een paar vlokken uit de lucht. Verder zal het in het weekend vooral droog blijven.

Zondag zal de temperatuur weer iets stijgen, dan wordt er typisch novemberweer voorspeld: nat, koel en bewolkt. “Maar nadat het de afgelopen weken zo warm was, zijn veel mensen niet voorbereid op de lagere temperaturen en dan lijkt het meteen veel kouder dan het is”, vertelt de ZAMG meteoroloog Alexander Ohms aan de Salzburger Nachrichten.

De sneeuwt begint nu al

Zoals je op het onderstaande webcambeeld kunt zien beginnen de eerste sneeuwvlokken al te vallen. Dit is een webcam uit Obertauern in Oostenrijk. De voorspelling over een dalende sneeuwgrens lijkt dus nu al uit te komen!

Sneeuw in november

Volgens de meteoroloog is het helemaal niet zo gek dat het nog niet overal wit is in de berglandschappen. Normaalgesproken meldt Koning Winter zich vanaf half december. Dan verandert de herfst pas echt in de winter. Voor een echte dikke witte laag moeten we dus nog even geduld hebben.

Voorspelling voor de komende tijd

Vanaf maandag blijft er dichte bewolking over Oostenrijk trekken. De sneeuwgrens blijft dan rond de 1200 meter. Er staat veel regen op de planning vanuit het westen. Dinsdag zal het nog verder afkoelen en dan kunnen we flink wat sneeuw verwachten. Het zal dan veel regenen of sneeuwen in de ochtenduren, in de middag wordt dit minder, maar in de avond kan de sneeuwgrens zelfs dalen naar zo’n 300 tot 1000 meter hoogte. De komende weken staat er steeds meer sneeuw op de planning in alle Alpenlanden. De meeste sneeuw wordt verwacht aan de westkant van de Alpen.

De winter is in aantocht

De sneeuwvoorspellingen zien er goed uit, tijd om je wintersport vast te leggen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in